Gotovo svi ljudi imaju potrebu za nešto pregrizu popodne, između ručka i večere, čak i ako nisu gladni. Grickalice imaju lošu reputaciju, ali zapravo mogu biti zdrave. Kardiolog Sendi K. Balaram iz Njujorka, otkrila je da jednu grickalicu smatra zdravom za srce i zato je jede gotovo svaki dan - to su kokice iskokane na vazduhu.
"Ova grickalica je zdrava za srce jer je bogata vlaknima, a ima malo kalorija", rekla je doktorka. Kokice pravljene na ovaj način su one iz kućnog aparata u koji se ne stavlja ni ulje ni so, samo kukuruz kokičar. A možete ih na isti način napraviti i u šerpi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
Ishrana bogata vlaknima povezana je s manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Vlakna mogu pomoći u snižavanju nivoa LDL kolesterola, što pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Jedna šoljica kokica iskokanih na vazduhu ima samo 31 kaloriju, pa su dobre i za liniju, kaže doktorka.
Umesto dodavanja soli kokicama, koje povećavaju količinu natrijuma u organizmu, razmislite o dodavanju začina i biljaka koji su povezani s blagotvornim delovanjem na zdravlje srca, poput origana, bosiljka, kurkume, belog luka u prahu.