Dobra je za srce, a zasitiće vas: Kardiolog otkriva koju popodnevnu užinu jede skoro svaki dan

Vesti 22.02.2024 17:42 0

Niko nije imun na grickalice, posebno u popodnevnim satima, kada nam opadne energija. Evo šta doktor preporučuje.

žena

Shutterstock

Gotovo svi ljudi imaju potrebu za nešto pregrizu popodne, između ručka i večere, čak i ako nisu gladni. Grickalice imaju lošu reputaciju, ali zapravo mogu biti zdrave. Kardiolog Sendi K. Balaram iz Njujorka, otkrila je da jednu grickalicu smatra zdravom za srce i zato je jede gotovo svaki dan - to su kokice iskokane na vazduhu.

"Ova grickalica je zdrava za srce jer je bogata vlaknima, a ima malo kalorija", rekla je doktorka. Kokice pravljene na ovaj način su one iz kućnog aparata u koji se ne stavlja ni ulje ni so, samo kukuruz kokičar. A možete ih na isti način napraviti i u šerpi.

kokice

Shutterstock

 

Ishrana bogata vlaknima povezana je s manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Vlakna mogu pomoći u snižavanju nivoa LDL kolesterola, što pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Jedna šoljica kokica iskokanih na vazduhu ima samo 31 kaloriju, pa su dobre i za liniju, kaže doktorka.

Umesto dodavanja soli kokicama, koje povećavaju količinu natrijuma u organizmu, razmislite o dodavanju začina i biljaka koji su povezani s blagotvornim delovanjem na zdravlje srca, poput origana, bosiljka, kurkume, belog luka u prahu.

Komentari (0)
Loading