Kardiolog otkriva: Ovo je simptom infarkta koji mnogi ignorišu, jer misle da je beznačajan

Vesti 13.02.2024 08:11 0

Stručnjak je otkrio da postoji jedan simptom srčanog udara, koji često prolazi nezapaženo.

žena

Shutterstock

Različiti faktori mogu značajno uticati na zdravlje srca, uključujući prehrambene navike, fizičku aktivnost, nezdrave navike, poput konzumiranja alkohola i pušenja. Srčani udar nastaje kada je protok krvi prema srcu blokiran. Bol u levoj ruci i u grudima su tipični i zato svima poznati simptomi srčanog udara, ali kardiolog je otkrio da postoji jedan simptom koji često prolazi nezapaženo.

Kardiolog dr Šon Hefron tvrdi da mučnina može biti signal infarkta, iako se retko pojavljuje kao jedini simptom. Dakle, kada osetite neprijatnost u želucu, nema potrebe za panikom jer je najčešće uzrokovana manje ozbiljnim problemima, poput hrane, gripa i slično. Ali, ako se mučnina pojavi zajedno s drugim simptomima, poput nedostatka vazduha, ubrzanog otkucaja srca, boli u grudima ili bolova koji se šire na druge delove tela, poput vilice ili leđa, to može biti razlog za zabrinutost. Simptomi u želucu mogu zavisiti od toga koji je krvni sud u srcu zahvaćen, pojasnio je kardiolog.

stomak

Shutterstock

 

Iako su mučnina i povraćanje tokom infarkta neuobičajeni, posebno kod žena, muškarci češće doživljavaju gorušicu, bol u leđima ili bol koji podseća na problem sa varenjem. Važno je prepoznati različite simptome kako bismo na vreme potražili pomoć lekara.

Komentari (0)
Loading