Mučite se da smršate? Doktor tvrdi da ova namirnica najbolje topi kilograme i smanjuje apetit

Vesti 11.02.2024 13:00 0

Doktor kaže da oni koji žele da smršaju, treba obavezno da jedu ovu namirnicu.

doktor

Printscreen/TikTok

Ukoliko imate problem sa viškom kilograma i želite da ih skinete, ne morate da se mnogo mučite. Prema poznatom američkom doktoru Nilu Bernardu, namirnica broj jedan za mršavljenje je zapravo slatka.

Gostujući u podkastu Stivena Barleta, doktor je rekao da bi svi koji pokušavaju da smršaju trebalo da u svoj jelovnik uključe borovnice. "Ljudi koji jedu više ovog voća i uvrste ih u svoju ishranu, gube na težini. Veruje se da je razlog tome što su borovnice bogate vlaknima", objasnio je doktor. Iako su borovnice niskokalorične, tajna je u antocijaninima. "Antocijanini mogu uticati na apetit i metabolizam", napomenuo je doktor.

 

@steven If you're not eating this food then you're missing out !!! #weightloss #vegantiktok #weightlosscheck ♬ original sound - Steven Bartlett

 

Bernard nije jedini stručnjak koji je izdvojio borovnice kao korisne za mršavljenje, budući da je istraživanje koje je uradio Kardiovaskularni centar Univerziteta u Mičigenu pokazalo da ishrana bogata borovnicama može smanjiti visceralnu masnoću. To je masnoća koja se nakuplja oko vitalnih organa u stomaku, poput jetre i creva, pa može povećati rizik za ozbiljne zdravstvene probleme, od kardiovaskularnih bolesti do dijabetesa.

Komentari (0)
Loading