Za brzi detoks i mršavljenje: Ova 3 biljna čaja će vam očistiti organizam od prazničnog prejedanja

Vesti 10.01.2024 09:05 0

Ne treba da pravite posebne napitke od više sastojaka za detoksikaciju organizma posle praznika. Dovoljan vam je jedan od ovih čajeva.

čaj

Shutterstock

Ako želite da se izbacite iz tela štetne materije, u tome mogu da vam pomognu i čajevi, a posebno su delotvorna ova tri:

Zeleni čaj

Sa zelenim čajem ne možete pogrešiti, jer podstiče topljenje masnoća, izbacivanje štetnih materija iz organizma, a smanjuje i apetit. Tako da je odličan za čišćenje organizma posle praznika, ali i za mršavljenje. Važno je da pijete čist zeleni čaj, bez ikakvih dodatnih sastojaka i aroma.

Priprema: Jednu kašičicu čaja prelijte sa 200 ml ključale vode, poklopite i ostavite da stoji 5 minuta. Procedite i pijte jednom dnevno.

čaj

Shutterstock

 

Čaj od đumbira

Često se preporučuje kao pomoć pri detoksikaciji. Osim što pozitivno deluje na imunitet, podstiče varenje, sadrži brojne vitamine i minerale koji su potrebni telu ako ste na dijeti.

Priprema: Stavite oljušteni đumbir (2x 5 cm debljine) u pola litra provrele vode i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Procedite i pijte.

Čaj od koprive

Još jedan čaj koji podstiče mršavljenje i čisti organizam od štetnih materija. Preporuka je da se pije jednom dnevno mesec dana.

Priprema: U 250 ml ključale vode stavite kašičicu koprive, poklopite i ostavite 10 minuta. Procedite i popijte.

Napomena: Pre upotrebe ovih čajeva, konsultujte se sa svojim lekarom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading