Muči vas dugotrajan kašalj: Nutricionistkinja Ana savetuje kako na prirodan način ublažite tegobe

Slobodanka Ćorić Vesti 10.01.2024 10:15 0

Pored obeveznog odlaska kod lekara i adekvatne terapije, postoje i prirodni preparati koji mogu da ublaže uporan, dugotrajni kašalj i to onaj sa sekretom

Nutricionistkinja Ana Todorović

Printscreen/tvordinacija

Pre nekoliko dana proglašena je epidemija velikog kašlja u Beogradu gde je i zabeležen najveći broj zaraženih pacijenta. Od malog kašljucanja, može da dođe do neprekidnog kašlja koji traje i do 100 dana.

Pored obeveznog odlaska kod lekara i adekvatne terapije, postoje i prirodni preparati koji mogu da ublaže uporan, dugotrajni kašalj i to onaj sa sekretom. Nutricionistkinja Ana Todorović gostujući na Prva TV otrkrila je odličan recept i za sve pušače i ljude koji imaju bol u grlu. U pitanju je lovorov list.

"Ovo svaka domaćica ima kod kuće. Malo izmrvite lovorovo lišće, stavite u šoljicu (oko dva lista lovora), prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji 20 minuta. Osim što pomaže kod kašlja, ovaj čaj pomaže i u izbacivanju suvišne tečnosti iz tela, a takođe je pogodan i za decu", rekla je nutricionistkinja, a potom dala još jedan sjajan recept.

"Ukoliko pak nemate sluzi u bronhijama, već je kašalj suv i nadražajan, ili ste prehlađeni, uzmite jednu pomorandžu, izdubite je i u nju stavite kafenu kašičicu soli, dodajte malo kurkume, i bilo bi dobro da je takvu zagrejete, recimo na plotni. Na kraju svemu tome dodajte malo meda, zagrejte još malo, dva, tri minuta. Ovakva tečnost će pomoći da bol u grlu prođe što pre", rekla je Todorović.

Takođe je posavetovala sve koji su prehlađeni da konzumiraju što više citrusnog voća, kao i da ispiraju grlo čajem od žalfije, kao i da ove metode ponove tokom dva, tri dana.

 

Komentari (0)
Loading