Verovatno ni vi to niste znali, ali postoji ispravan način za pripremu čaja. Šta god da dodajete u njega – med, limun, cimet, šećer, morate da znate kako ga pripremite.
Profesionalni kuvar Martin Isark rekao je da ne treba koristiti proključalu vodu za pripremu čaja, piše „The Sun“.
![čaj od jabuke](/data/images/2021-11-09/5314_shutterstock-194219315_iff.jpg?t=1702830824?t=1702830839170)
Shutterstock
- Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin – kaže kuvar.
On je objasnio da voda treba da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni, jer će samo tako svi ukusi čaja lepo osetiti. Sledeći put ga pripremite tako i uživajte u zdravom aromatičnom napitku.
Bonus video:
Možda vas zanima…
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)