Da li i vi stavljate čaj u proključalu vodu? Kuvar kaže da je to velika greška, evo kako treba da se pripremi

Vesti 17.12.2023 20:25 0

Zaboravite na kuvanje čaja s prokuvalom vodom. Profesionalni kuvar kaže da to nije ispravan način.

čaj

Shutterstock

Verovatno ni vi to niste znali, ali postoji ispravan način za pripremu čaja. Šta god da dodajete u njega – med, limun, cimet, šećer, morate da znate kako ga pripremite.

Profesionalni kuvar Martin Isark rekao je da ne treba koristiti proključalu vodu za pripremu čaja, piše „The Sun“.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

čaj od jabuke

Shutterstock

 

- Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin – kaže kuvar.

On je objasnio da voda treba da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni, jer će samo tako svi ukusi čaja lepo osetiti. Sledeći put ga pripremite tako i uživajte u zdravom aromatičnom napitku.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)