Verovatno ni vi to niste znali, ali postoji ispravan način za pripremu čaja. Šta god da dodajete u njega – med, limun, cimet, šećer, morate da znate kako ga pripremite.
Profesionalni kuvar Martin Isark rekao je da ne treba koristiti proključalu vodu za pripremu čaja, piše „The Sun“.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
- Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin – kaže kuvar.
On je objasnio da voda treba da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni, jer će samo tako svi ukusi čaja lepo osetiti. Sledeći put ga pripremite tako i uživajte u zdravom aromatičnom napitku.
Bonus video: