Oterajte nesanicu: Pojedite samo kašiku ovoga, zaspaćete za minut i nećete se buditi tokom noći

Vesti 19.11.2023 22:15 0

Nedostatak sna za posledicu ima umor, nervozu, slabu koncentraciju, a može loše da utiče i na zdravlje, jer slabi imunitet. Uradite ovo pre odlaska u krevet i brzo ćete zaspati.

žena

Shutterstock

Ukoliko imate problem da zaspite, čak i ako ste preumorni, pre odlaska u krevet, pojedite kašičicu meda. On će jetri obezbediti dovoljnu količinu glikogena za osam sati sna (što će sprečiti oslobađanje hormona stresa rano ujutro), stabilisaće nivo šećera u krvi i doprineti stvaranju melatonina, koji reguliše ritam spavanja i budnosti.

Ili možete da napravite napitak koji će vam pomoći da zaspite. Pomešajte po dve kašičice jabukovog sirćeta i meda u čaši tople vode i popijte pre odlaska u krevet.

Uz večeru jedite zeleno povrće, koje ima mnogo magnezijuma, kalijuma i kalcijuma. Oni deluju umirujuće na um i telo, pa pomažu da se opustite. Ako želite da se zasladite, pojedite grčki jogurt sa bobičastim voćem, koje sadrži prirodan šećer, a ovaj jogurt je bogat proteinima, pa će vas zasititi. Hrana bogata proteinima (mleko, tunjevina, piletina, krompir) sadrži veliku količinu triptofana, koji podstiče stvaranje serotonina i opuštanje organizma.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading