Zdravije namirnice koje donosi jesen: Evo šta možete da jedete i da gubite kilograme

Vesti 09.11.2023 10:21 0

Jesen je puna hranjivih namirnica koje se vrlo jednostavno uklapaju u zdrav način života. Tako da možete uživati u ukusima koje jesenja sezona donosi i dalje videti napredak na vagi.

hrana

Shutterstock

Ovih šest jesenjih namirnica su najbolje za gubitak kilograma.

Tikva

Tikve su izuzetno zdrave i hranljive namirnice. Bogate su beta karotenom koji se u telu pretvara u vitamin A, a on je posebno snažan antioksidans. Sadrži vlakna, koja su poželjna u probavi i u procesu mršavljenja.

Jabuke

Kao i tikve, jabuke su pune vlakana. Jedna jedna jabuka srednje veličine ima oko četiri grama vlakna, a takođe su bogate vodom, što ih čini idealnom namirnicom za mršavljenje. Budući da jabuke sadrže vlakna iu mesu i u kori, trebalo bi da jedete oba.

Nar

Nar je pun hranjivih materija, a cene ga zbog antioksidativnog i protivupalnog dejstva. Ne postoje konačna istraživanja koja bi pokazala da vam plodovi ili sok od nara mogu izravno pomoći pri mršavljenju, ali imaju uticaja na zdravlje creva, a ozdravljenje creva definitivno može pomoći kod gubitka kilograma.

Hrana začinjena čilijem

Variva i čorbe začinjene čilijem idealne su za hladnije jesenske dane. Čili u kombinaciji s povrćem, pasuljem i nemasnim mesom može biti odličan saveznik u gubitku kilograma jer pritom ubrzava vaš metabolizam.

Prokelj

Prokelj dolazi iz iste grupe povrća kao i brokoli, karfiol, kelj i kupus. Generalno, kupusnjače vam mogu pomoći u smanjenju upale u vašem telu, koje vam inače otežavaju gubitak kilograma.

Slatki krompir

Slatki krompir se često smatra boljom zamenom za običan krompir. Iako sadrži veliku količinu skroba, ima i mnogo hranljivih sastojaka. Batat srednje veličine ima oko 103 kalorija, a sadrži između 60 i 75 posto vode. To znači da su oni zadovoljavajuća opcija za obroke i manja je verovatnoća da ćete se prejesti

 

 

 

 

 

 

 

.

Komentari (0)
Loading