Obilan doručak umesto obilne večere može sprečiti gojaznost i povišen nivo šećera u krvi, rezultati su nedavno završenog istraživanja "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism".
Studija je provedena na 16 muškaraca koji su konzumirali niskokalorični doručak i visokokaloričnu večeru, a u drugoj fazi ispitivanja napravili su obrnuto.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Autorka studije dr Džulijen Rihter sa Univerziteta u Lubeku u Nemačkoj objasnila je rezultate studije.
"Rezultati pokazuju da obrok koji se jede za doručak, bez obzira na količinu kalorija koju sadrži, stvara dvostruko veću termogenezu izazvanu hranom od istog obroka koji se konzumira za večeru", izjavila je.
Osim dva i po puta brže potrošnje kalorija kod ljudi koji konzumiraju visokokalorične doručke i niskokalorične večere, povišene koncentracije šećera u krvi i insulina izazvane hranom bile su smanjene nakon doručka u poređenju sa večerom.
Rezultati su otkrili i vezu između konzumacije niskokaloričnog doručka i povećanog apetita kasnije tokom dana, a naročito želje za slatkišima.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

PUTIN JE UPOZORAVAO NA OVO Evropska vojska stiže u Kijev, svi strahuju od jedne stvari

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
