Prirodni lek za zubobolju: Dva začina iz kuhinje će učiniti da neprijatan bol odmah prođe!

Vesti 02.11.2023 09:10 0

Nisu samo dodaci jelima koji daju lepši ukus. Neki začini pozitivno utiču na zdravlje i mogu da se koriste kao prirodni lekovi.

zubobolja

Shutterstock

Zubobolja je veoma neprijatna, posebno kada se desi u večernjim ili noćnim satima kada ne možete da potražite pomoć zubara. Od bola u zubu, može i cela glava da vas boli. Kada se to desi, do odlaska zubaru, bol možete da ublažite pomoću narodnog prirodnog leka koji se pravi od dva osnovna začina iz kuhinje – soli i bibera.

Od njih ćete napraviti pastu. Pomešajte po 1/4 kašičice mlevenog bibera i soli sa nekoliko kapi vode da dobijete gustu pastu. Stavite tu smesu na zub koji vas boli, ostavite da stoji 5-6 minuta, pa isperite usta. Za to vreme bol će proći. Ali sutradan obavezno idite kod zubara, da se ta neprijatnost ne bi ponovila, jer je ovo samo privremeno rešenje.

Može da vam pomogne i kesica upotrebljenog čaja od nane koja će ublažiti bol i umiriti upaljene desni. Hladnu upotrebljenu kesicu čaja od nane stavite na zub kao oblog. Ohladite je u frižideru, jer će biti brže i više će vam prijati hladniji oblog.

Komentari (0)
Loading