Moj zet je naglo počeo da gubi kilograme: Doktori su mislili da ima rak, a istina je bila još gora

Jelena Vukelić Vesti 11.04.2024 12:13 0

Odveden je u bolnicu nakon što mu se zdravlje toliko pogoršalo da nije mogao da hoda.

bolnica

Shutterstock

Džejson Tolson (30) preminuo je pre mesec dana, a neposredno pre toga se žalio na bolove u mišićima, gubitak kose i bolove u zglobovima i brzo je gubio težinu.

Tragično, dijagnostikovan mu je Anti-MDA5 dermatomiozitis - autoimuna bolest koja cilja na pluća. Njegova porodica je 1. januara donela odluku da  isključi aparate koji su Džejsona održavali u životu. 

Džejson je prvi put počeo da se loše oseća u maju prošle godine, a lekari su na kraju uradili testove nakon što su mu se pojavile rane na telu.

Više puta je išao na skener i na magnetnu rezonancu, a doktori su pretpostavljali da ima kancer. 

Nakon što je primljen u bolnicu Pontefrakt, Džejsonovoj porodici je rečeno da on nije bolestan. Din je rekao: „Bilo je veliko olakšanje kada smo znali da nije rak, mislili smo "o sjajno, to je to, sada će mu biti bolje". Ali Džejson je prebačen u bolnicu Pinderfields zbog straha da bi mogao da ima problema sa imunološkim sistemom.

Dok je bio tamo, porodici je zadat završni udarac, kada je utvrđena tačna dijagnoza. Bolest je tako retka i brzo uzima svoje žrtve da lek još uvek nije pronađen.

Dean Blejkli, Džejsonov tast je rekao: "To je igra pokušaja i grešaka." Džejsonu je stavljeno 16 različitih lekova i steroida kako bi pokušao da zaustavi stanje koje napada njegov imuni sistem. Takođe je imao 12 izmena plazme i dve runde hemoterapije, ali je njegovoj porodici tragično rečeno na Novu godinu da neće preživeti.

Din sada deli Džejsonovu priču u pokušaju da podigne svest o bolesti. Rekao je: „Bilo je tako veliko olakšanje kada smo znali da nije rak, ali onda mu je ovo izuzetno retko stanje oduzelo život. „Želim da obavestim ljude, želimo da znamo zašto ovo nije ranije otkriveno? I da podignemo svest – da ljudi znaju i čitaju o tome.

Komentari (0)
Loading