Smršajte bez dijete: Za vitku liniju i zdrav organizam ispratite 6 pravila, mršavljenje nikad nije bilo lakše!

Vesti 05.10.2023 10:52 0

Sasvim logični saveti za brz i jednostavan gubitak kilograma...

Mršavljenje

Shutterstock

Postoje ljudi koji su uspeli da uz pomoć mentalne snage, prirodnim putem, bez dijete i vežbanja skinu višak kilograma. Mnogi će reći da je to nemoguće, ali nije baš tako, čak je i suprotno. Ovo je priča o jednoj ženi koja je to uspela.

Kako sama kaže, posle drugog porođaja dobila je višak kilograma koji nikako nije mogla da skine. Pošto je još uvek dojila bebu, nije htela da pokušava sa dijetama, pa se okrenula knjigama koje su je navele da smrša bez vežbanja. A evo i kako je to uspela.

1. Koristite manji tanjir

Za većinu obroka, bio on glavni ili užina, uzimajte manje tanjire. Ukoliko ipak budete morali da uzmete veći, onda se potrudite da ga polovinom ispunite salatom ili nekim povrćem prženim na puteru.

2. Ponesite ručak
jelo

Shutterstock

 

 

Nošenje ručka od kuće je odličan način da kontrolišete šta se nalazi u vašoj hrani i da uštedite nešto novca. Trudim se da donesete ručak većinu dana u nedelji, a koji će uključivati voće i povrće. Ujedno ponesite i zdrave grickalice poput orašastih plodova.

3. Učinite nezdravu hranu nezgodnom

Ako postoji nešto oko čega ne možete da se kontrolišete, nemojte tu hranu često kupovati. Večito u prodavnici gledam u teglu kakao krema i nikad je ne kupujem, samo parim oči. Ako ipak imate hranu koju volite, a znate da je nezdrava, stavite je na neko manje vidno mesto kako vas ne bi mamila da je pojedete.

4. Spuštajte escajg kada žvaćete
Escajg

pixabay

 

 

Dok jedem, primećujem da sve vreme držim viljušku ili kašiku u ruci često spremne za naredni zalogaj. To dovodi do bržeg žvakanja i gutanja hrane, što dovodi do debljanja. Samo sam odlučila da prestanem sa ovom navikom, piše "Becoming life smart". Ovaj potez mi je zauzvrat omogućio da u potpunosti sažvaćem hranu pre gutanja.

5. Izbegavajte da šetate dok jedete

Ako ste na zabavi, napunite tanjir hranom ili grickalicama i idite. Ovo sprečava prejedanje dok stojite tamo i ćaskate sa prijateljima, ne pitajte kako znam.

Isto važi i za kancelariju: ako u jednoj od soba za odmor ima krofni, idite u drugu sobu za odmor da uzmete kafu ili napunite flašu vode. Što ste manje izloženi primamljivoj hrani, manje ćete morati da joj se opirete.

6. Vagajte se svaki dan

Težina varira iz dana u dan, makar po nekoliko grama. Zato je najbolje da se svako jutro merite i da to beležite kako biste imali uvid u težinu i pokušali da je kontrolišete.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading