Nikada ne jedite ovu hranu posle 10 uveče: Nećete moći da zaspite, a ujutru će da vam presedne

Jelena Vukelić Vesti 14.09.2023 21:47 0

Ukoliko želite da imate miran i čvrst san, određenu hranu ne bi trebalo da jedete posle deset sati uveče.

Frižider

Shutterstock

Ukoliko ste previše umorni, a uporno ne možete da zaspite, možda se problem krije u hrani koju ste neposredno pre spavanja jeli. Namirnice koje jedemo uveče igraju veliku ulogu kada je san u pitanju.

Ako obično ležete oko ponoći, obratite pažnju na hranu koju ne bi trebalo da jedete posle deset sati uveče:

Voće

Većina nas voće smatra zdravijom alternativom za desert, ali to je greška, posebno ako ćete ga jesti pre spavanja. Voće sadrži puno šećera koji uzrokuje probavne smetnje i može da vam stvori nelagodu na duže vreme.

Sladoled

Ono što može izgledati kao odlična opcija pre spavanja je možda razlog zašto ostajete budni do kasno, osećajući se neprijatno. Sav šećer u sladoledu na kraju vas ispunjava energijom i snagom, ostavljajući vam širom otvorene oči. Pored toga, sladoled ima dosta kalorija koje će se tokom noći samo taložiti.

Slatkiši

Jedna bombona ili čokoladica ne izgledaju tako štetno pred spavanje. Studije pokazuju da jedenje slatkiša pre spavanja može da izazove noćne more. Šećer u njima čini vaš um podložnijim košmarnim moždanim talasima. Čokolada je puna šećera i masti, a ponekad može da sadrži i kofein. To dovodi do neprospavanih noći.

Komentari (0)
Loading