KAKO OJAČATI IMUNITET ZA ZIMU: Doktor Popović otkrio koji suplement pomaže i koja zaštita od virusa je najefikasnija

Slobodanka Ćorić Vesti 02.10.2023 12:06 0

Ako zaista želimo da se zaštitimo od bolesti koje nam predstavljaju ključne rizike u ovom periodu, a to su kovid i grip, tada moramo da razmišljamo o sticanju specifičnog imuniteta

Imunolog dr Dragoslav Popović

Printscreen/Youtube

Ovih dana malo-malo pa je neko bolešljiv. Ambulante su pune pacijenata koji se žale na kašalj, gušobolju i curenje iz nosa. Imunolog dr Dragoslav Popović gostujući na Prva TV naglasio je da ulazimo u sezonu respiratornih bolesti u periodu kada će biti i povećano zagađenje vazduha.

Zdrava i pravilna ishrana na prvom mestu, fizička aktivnost, izbegavanje alkohola i pušenja, kao i redovan san su ključni za imunitet. Kako da se još zaštitimo od virusa i ojačamo imunitet? Kada je reč o suplementima dr Popović je rekao da u slučaju akutnih respiratornih infekcija cink može da pomogne.

"Ako zaista želimo da se zaštitimo od bolesti koje nam predstavljaju ključne rizike u ovom periodu, a to su kovid i grip, tada moramo da razmišljamo o sticanju specifičnog imuniteta. On može da se stekne na dva načina. Prvi, na teži način, a to je da se bolest preleži i drugi i lakši - vakcinacija", dodao je dr.

"Vakcinacija gripom je stigla i prima se do polovine novembra i cilj je da nas provede kroz vrh sezone gripa koja je obično negde krajem januar i početkom februara", objasnio je imunolog za kraj.

 

 

Komentari (0)
Loading