Najvažniji vitamin za žene u 50-ima: Ubacite ga u dnevnu rutinu I vaša koža će izgledati savršeno

Slobodanka Ćorić Vesti 20.07.2023 15:18 0

Ovaj vitamin je korisno sredstvo jer stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji se prirodno smanjuju kako starimo

Najvažniji vitamin za žene u 50-ima: Ubacite ga u dnevnu rutinu I vaša koža će izgledati savršeno

Shutterstock

Kako starimo, naše telo prolazi kroz brojne promene, osećamo da nam se kosa proređuje, pojavljuju se tamne fleke na licu i telu, a koža postaje suva. Gubitak elastičnosti kože je još jedna posledica starenja koju će većina ljudi doživeti u nekom trenutku.

Međutim, dobra vest je da postoji nekoliko načina da održite kožu što je moguće zategnutijom, pa čak i da odložite njeno opuštanje, što uključuje ishranu boljeg kvaliteta, bogate hranljivim materijama. dr. Nadir Kazi je otkrio koje vitamine žene starije od 50 godina treba da uzimaju da bi sprečile opuštanje kože i druge znake starenja.

Ovaj stručnjak nam je otkrio da je dodavanje vitamina A u vašu dnevnu rutinu odličan način da vaša koža izgleda mlađe. Dr. Kazi napominje da se vitamin A može uzimati oralno kao dodatak ili nanositi na kožu u obliku kreme ili seruma. Ovaj vitamin je korisno sredstvo jer stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji se prirodno smanjuju kako starimo.

"Kolagen i elastin su dva proteina koja povećavaju elastičnost, čvrstinu i zategnutost naše kože“, objašnjava on.

Spanać, krompir i šargarepa su namirnice bogate vitaminom A, pa je korisno da ih što više unesete u svoju svakodnevnu ishranu, piše Sensa.
 

Komentari (0)
Loading