Mlada žena je mislila da ne treba da brine zbog nadutosti: Sada se bori za život

Vesti 03.06.2023 19:25 0

Mlada žena koja je verovala da je njena nadutost izazvana netolerancijom na hranu bila je užasnuta kada se ispostavilo da je nešto mnogo gore.

shutterstock

Shutterstock

Lindzi Džejn Pijet (41) iz Ontarija u Kanadi postala je žrtva opstipacije, nepravilnog pražnjenja creva i "neugodnog nadimanja".

Majka jednog deteta je pozvana je da uradi kolonoskopiju zbog njene porodične istorije nakon abnormalnog nalaza papa testa. U okrutnom preokretu - Lindzi je tada dijagnostikovan rak debelog creva trećeg stadijuma. Godišnja bitka tretmana i psiholoških borbi usledila je nakon otkrića rasta od 5 cm na njenom stomaku.

„Provela sam godine misleći da imam osetljivost na hranu“, rekla je za NeedToKnow.co.uk.


„Mislila sam da sam netolerantna na laktozu ili alergična na gluten, ali nikada nisam mogla da otkrijem uzrok. „Teško je objasniti, ali čuvši da su pronašli tumor,to me je izbacilo iz koloseka. „Najviše me je plašilo to što bih možda ostavila svoju devetogodišnju ćerku bez majke. „Kada sam čula da mi je potrebna hemoterapija, srušila sam se u dnevnoj sobi plakala. Onda je rekla da je ustala i rešila da se bori protiv bolesti.

Ograničenja u vezi sa virusom Covid-19 značila su da je ova žena sklonjena od najmilijih – ostavljajući je da se sama bori sa rigoroznom hemoterapijom i zračenjem.

 „Imala sam vrlo minimalnu pomoć, ponekad bi ljudi ostavljali pakete za negu i slali kartice, ali fizički sam bila sama da se brinem o sebi. „Bila sam usamljena, što je bilo izuzetno teško, ali takođe mislim da je to što nisam mogla samo da legnem i da se sažaljevam imalo veliku ulogu u mom ishodu.

„Moja porodica je bila veoma tužna i zabrinuta za mene, a moja ćerka u to vreme nije pokazivala mnogo emocija, ali trenutno se bori sa anksioznošću i anksioznošću odvajanja. Srećom, u januaru 2022. snimci su otkrili da je tumor nestao. Lindzi je od tada modifikovala svoju ishranu kako bi poboljšala svoje zdravlje i smanjila rizik od povratka raka. Rekla je: „Upravo sam proslavila godinu dana od kada mi je rečeno da tumor nestaje. „Pronašla sam ljubav i odselila se na selo sa svojim dečkom i prilagodila sam svoju ishranu tako da ne uključuje crveno meso ili prerađeno meso. „Jedem puno povrća i planiram da izgradim staklenik ove godine. „Mentalno, bilo je teško nositi se sa anksioznošću oko povratka raka, pa sam počeo da radim toplo-hladnu terapiju sa ledenim kupkama i samo osećam kroz svoje emocije. Lindzi sada poziva one koji se brinu da osu na pregled. Ona je nastavila: „Volela bih da inspirišem ljude da uspore i slušaju svoja tela, a zatim zatraže pomoć ako im je potrebna i istraže svoje zdravstvene probleme.

„Iako se ova užasna stvar desila u mom životu, to nije značilo da je ceo moj život bio užasan. "Odbila sam da verujem da ću umreti, ovo je bila samo još jedna prepreka", zaključila je Lindzi.
 

Komentari (0)
Loading