Stavljamo ga u KOLAČE i kafu, a samo DVE KAŠIČICE ovog začina dovode do opakih posledica!

Vesti 09.12.2021 14:36 0

Koliko grama ovog začina smete da konzumirate na dnevnom nivou

Stavljamo ga u KOLAČE i kafu, a samo DVE KAŠIČICE ovog začina dovode do opakih posledica!

pixabay

Od kada je obajvljen video na kanalu AsapSCIENCE u kojem se objašnjava koliko određene hrane "treba" da pojedete kako bi vas ona ubila, korisnici Interneta su ostali su u šoku. Većina primera je zapravo nemoguća jer niko nikada neće pojesti 480 banana ili popiti 70 šoljica kafe odjednom, ali jedna hrana, tačnije muskatni oraščići, izazvao je nevericu među korisnicima.

Prema AsapSCIENCE-u, dve kašičice ovog začina su dovoljne da izazovu konvulzije i eventualnu smrt. Bez obzira da li volite prah od muskatnih oraščićia u kafu ili samo na prazničnim desertima, ova informacija je uznemirujuća.

 

Kako se ispostavilo, nauci je nejasno koliko je začin zapravo štetan, ali postoji mnogo primera njegovog opasnog dejstva kada se konzumira u velikim dozama.

Prema istraživanju Međunarodnog programa, muskatni oraščići se smatra toksičnim. Iako se sme dnevno koristiti tri do pet grama ovog začina, ističe se da je pet do 15 grama - to jest 1 do 3 kašičice, previše, jer ovaj prirodni plog može izazvati grčenje mišića, a u najgorem slučaju može izazvati i smrtonosni ishod.

 

Komentari (0)
Loading