Skuvajte ČAJ od banane i naspavajte se kao čovek: Izuzetno je ZDRAV i lako se sprema

Vesti 25.04.2023 16:00 0

Utiče na koncentraciju, ali i na raspoloženje

banane

Shutterstock

Šta vi radite da biste se dobro naspavali? Da li imate običaj da posegnete za tabletama?

Za tim, verujte nam, nema potrebe, jer ćete uz čaj od banane i cimeta zadremati i pre nego što to mislite.

Napravićete ga vrlo lako sami i to je najbolji deo.

Banane sadrže aminokiselinu triptofan. To uzrokuje proizvodnju hemijskog serotonina u mozgu. Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, serotonin ima smirujuć efekt i poboljšava san. Dakle, jedenje banane pre spavanja će poboljšati vaš san. Ali, da li ste znali da bananu možete da popijete i u šolji čaja?

Čaj sa bananom i cimetom se, širom sveta, koristi kao “noćna kapa”. Banana i cimet imaju mnoge zdravstvene prednosti, pa zato napravite piće za poboljšanje kvaliteta sna. Cimet podstiče zdravu probavu i cirkulaciju. Osim toga, banana osigurava da vaše telo proizvodi manje kortizola, poznatog i kao hormon stresa, a visok sadržaj triptofana osigurava povećanje proizvodnje serotonina u vašem telu, tako da noću zaspite.

Priprema

Prokuvajte pola litra vode. Jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) nožem odsecite krajeve. Celu bananu ubacite u proključalu vodu i ostavite da se kuva oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman za piće kada se ohladi. Neobičan ukus, prijatan na prvu, vredi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete da pojedete nakon kuvanja. Cimet dodajte po želji.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading