Mlada žena (24) tragično preminula: Žalila se na upalu GRLA, a par dana kasnije je pala u komu

Vesti 06.04.2023 15:00 0

Učiteljica u osnovnoj školi je 2. marta počela da se žali na otečene limfne čvorove, blag bol u grlu i glavobolju, rekla je njena sestra Nia-Fion Dejvis (27) za Bi-Bi-Si.

Mlada žena (24) tragično preminula: Žalila se na upalu GRLA, a par dana kasnije je pala u komu

Shutterstock

Ona je 5. marta hitno prevezena u bolnicu Roial Glamorgan nakon teškog disanja i odmah je odvedena na reanimaciju, a zatim na jedinicu intenzivne nege. Kasnije je Betani otkrila da su joj pluća kolabirala kao rezultat infekcije streptokokom A

Žena je razvila sepsu, po život opasnu reakciju na infekciju, koja oštećuje tkivo i organe vašeg tela. To je primarni uzrok smrti od infekcije širom sveta.

Pre nego što je stavljena u komu u pokušaju da se organima da vreme da se poprave, Betani je poslala nekoliko smešnih poruka članovima svoje porodice i obavestila ih da veruje da bi mogla da umre.

Megan But, 25, Betanina druga sestra, rekla je: „Ubija me što je to osetila, mora da je bila uplašena, ali je ipak uspela da se našali“.


Betani je takođe počela da planira sopstvenu sahranu i zamolila roditelje da zabrane crninu. Betani je prebačena u bolnicu Gaj i Sent Tomas u Londonu gde je provela dve i po nedelje na ECMO mašini, koja preuzima disanje osobe pomoću veštačkih pluća. Nakon što je pokazala dobar napredak, Betani je prebačena nazad u bolnicu Royal Glamorgan gde je ponovo razvila sepsu i umrla je 31. marta okružena svojom porodicom.

Prisećajući se njenih poslednjih trenutaka, Betaniin tata, Vejn But, rekao je: „Svo četvoro smo ušli da je vidimo. Držali smo je za ruku i ona je udahnula poslednji put.
 

O simptomima sepse pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading