Legao je kao ZDRAV dečak, a probudio se sa teškom dijagnozom: "Svako jutro prvi zvuk koji čujem kada se probudim je kako moj sin vrišti"

Vesti 16.03.2023 18:00 0

Zaspao je zdrav i srećan dečak i probudio se sa strašnim bolom u nozi

Legao je kao ZDRAV dečak, a probudio se sa teškom dijagnozom: "Svako jutro prvi zvuk koji čujem kada se probudim je kako moj sin vrišti"

Shutterstock

Desetogodišnjak je čuo dijagnozu kao iz horor filma. Ovo stanje se naziva "samoubilačka bolest". "To je pakao, apsolutni pakao", rekla je majka desetogodišnjaka. Bol koji dete doživljava toliko je jak da je dečak molio majku da mu amputira nogu.

Dilon Vilford iz Boltona, Velika Britanija, ima samo 10 godina. Njegov život se iznenada promenio kada se ujutru novembra 2021. probudio sa užasnim bolom u nogama. Dečak je počeo da šepa. Njegova majka Melani Vilford (47) odvezla je svog sina u hitnu pomoć, gde su ustanovili da je dobro.

"On vrišti svake noći. Prvi zvuk koji čujem kada se probudim je kako moj sin vrišti. Ona stalno vrišti", priznala je Melani Vilford u intervjuu za medije.

Bol je toliko nepodnošljiv da je dečak molio majku da mu amputira nogu. "Molio me je da mu amputiramo nogu. Rekao je da želi da umre. Strašno je videti mog sina kako to govori", rekla je ona.

Posle meseci bolničkih i stručnih poseta, desetogodišnjem dečaku je dijagnostikovan sindrom lokalnog bola sa više simptoma (CRPS). To je do sada slabo shvaćena bolest u kojoj pacijent doživljava uporne, jake i iscrpljujuće bolove. Ne postoji lek ili efikasan tretman za to.

Sa ovim tegobama, čak i najmanji dodir pogođenog područja izaziva jak bol. CRPS je označena kao "samoubilačka bolest". Zbog bolova koje pacijenti doživljavaju, dešava se da izvrše samoubistvo.

"Ovo je pakao, apsolutni pakao. To je kao doživotna kazna za dete", rekla je majka desetogodišnjaka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading