Omiljeno piće mu je pomoglo da otkrije jezivu istinu: Da nije bilo kafe, danas možda ne bi bio među živima

Vesti 01.03.2023 14:50 0

Zavisnik od kafe ispričao je kako mu je omiljeno piće pomoglo da otkrije smrtonosnu bolest pre nego što je bilo prekasno.

Omiljeno piće mu je pomoglo da otkrije jezivu istinu: Da nije bilo kafe, danas možda ne bi bio među živima

Shutterstock/ilustracija

Kao mašinovođa Majkl (58) je „živeo na kafi“, a ona mu je pomagala da prebrodi smene. Ali u julu 2021. primetio je da mu je ispijanje kafe izazvalo „oštre bolove u grlu“. Otišao je na pregled gde je ustanovio da ima rak grla. Majkl je počeo da se oseća umorno samo dok je hodao ulicom i prošao je tri meseca "agresivnog" tretmana. Mašinovođa je imao 35 sesija radioterapije i tri ciklusa hemoterapije, a dva puta je bio hospitalizovan pre nego što je dobio sve jasno u februaru 2022.

Majkl iz Lidsa, Zapadni Jork, rekao je da ga je tretman učinio „zaista lošim“. „Imao sam cev za hranjenje što mi je bilo jako teško“, objasnio je. 


Nakon lečenja, Majkl je polako počeo da „vraća snagu“ i radovao se povratku na posao kao mašinovođa. Ali u aprilu prošle godine imao je plućnu emboliju koja se dešava kada se krvni ugrušak zaglavi u arteriji u plućima. Majkl je rekao da je mislio da "umire tog dana", ali je zahvalio NHS-u što mu je "iznova spasio život". Razmišljajući o svojoj dijagnozi, Majkl je sada rekao „kako je imao sreće“ što je preživeo lečenje. Takođe planira desetočasovnu šetnju za prikupljanje sredstava za dobrotvornu organizaciju bolnica u Lidsu kako bi se zahvalio „neverovatnim ljudima koji su me održali u životu“.

Majkl je rekao: „Gledajući unazad, video sam koliko sam imao sreće što sam sve to preživeo. „Sada treniram za desetočasovnu šetnju prikupljanja sredstava za dobrotvornu organizaciju Leeds Hospitals kao način da se zahvalim svim neverovatnim ljudima koji su me održali u životu. „Samo želim da učinim sve što mogu da im pomognem, da im pomognem da plate tu dodatnu opremu koja im je potrebna. „Bilo je teško biti tako bolestan, ali ne mogu dovoljno da pohvalim bolničko osoblje.

Znaci bolesti na koje treba da obratite pažnju: 

  • Kašalj
  • Promene u vašem glasu, kao što je promuklost ili nerazgovetan govor
  • Poteškoće pri gutanju
  • Bol u uhu
  • Kvrga ili ranica koja ne zaceljuje
  • Upala grla
  • Gubitak težine

     

Komentari (0)
Loading