Zbog toga treba da budete svesni efekata koje svaka boja kore proizvodi kako biste mogli da izaberete najbolju bananu za sebe.
Šećer
Zelene banane će vremenom postati prezrele, a samim tim i slađe. Zbog toga pegave banane imaju veći uticaj na šećer u krvi i brže se vare.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Kako banane sazrevaju, glikemijski indeks se udvostručuje. bZato je važno da jedete banane dok su još malo zelene, jer ćete samo tada dobiti najbolji efekat stabilizacije šećera u krvi.
Zatvor
S druge strane, veće su šanse da dobijete zatvor ukoliko jedete zelene banane, jer nezrela banana može pogoršati vaše probleme sa opstipacijom.
Zbog sporog varenja jedinstvenih molekula zelene banane – pektinskih vlakana i otpornog skroba – pojedinci koji već imaju sporo varenje, treba da izbegavaju nezrele banane.
Ukoliko pak ne volite pegave, onda posle svake zelene banane popijte vodu, kako biste izbegli ovaj problem.
BONUS VIDEO