Buđenje baš u OVO vreme usporava STARENJE: Nikad jednostavniji način da zaustavite GODINE sa prostom NAVIKOM

Vesti 22.09.2022 08:53 0

Poznata doktorka je dala objašnjenje zašto baš ovaj način funkcioniše

Spavanje

Shutterstock

Svima nam je dobro poznato da neke nezdrave navike mogu da nam dodaju godine. Ipak, dobra stvar je ta da nekim drugim, zdravijim navikama možemo ih usporiti.

Kvalitenan san je neprocenjiv, a o tome kako spavanje može biti saveznik u borbi protiv starenja, govorila doktorka Kukum Miskra. Ona je istakla da je idealno vreme za buđenje između pet i sedam ujutru.

Prirodni proces starenja počinje oko 25. godine, to je doba kada organizam usporava osim ako se ne stimuliše ispravnim životnim navikama", tvrdi doktorka.

- Stres, ishrana, količina i kvalitet sna, konzumacija lekova, vremenski uslovi i određena medicinska stanja su faktori koji utiču na staranje organizma - tvrdi doktora i ističe da je dovoljna količina sna od presudne važnosti.

Žena

unsplash

 

Naravno, nismo svi isti, ali doktorka savetuje da odrasli između 19 i 94 godine spavaju između šest do osam sati po noći.

Američka Nacionalna fondacija za san objašnjava da pravilna higijena spavanja podrazumeva i zdravo okruženje u spavaćoj sobi ali i dnevne rutine.

Doktorka Kumkuma savetuje da se budite svakoga dana u isto vreme.

- Najbolje da to bude zmeđu 5 i 7 ujutru. Brzo ustajanje iz kreveta odmah nakon buđenja je jednako važno. Ne dremajte duže od 20 minuta - tvrdi ona i savetuje da sat vremena pred spavanje ne koristite mobilni telefon ni računar.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading