.Kuvar i vlasnik mesare SOKO Butchery u SAD-u dao je savete kako odabrati najbolje meso u marketu.
„Obratite pažnju na mramoriranost, odnosno kako je raspoređena mast u mesu. Konzistencija i kvalitet masti raspoređena kroz tkivo mesa odrediće koliko je kvalitetan komad”, rekao je.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Mramoriranost je prisutnost belih mrlja masnoće u mišićima mesa. Ona se razlikuje od hrskavice, koja je tvrda i manje poželjna masnoće koja se može nalaziti u odresku.
“Hrskavicu možete i napipati ako rukama pređete preko pakovanog mesa. S druge strane, mramorirano meso neće biti tvrdo”, rekao je.
Ako pogledate najbolje odreske na svetu, poput odreska Wagyu, razlog zašto je tako poželjan je kvalitet i konzistencija mramoriranosti u mesu. Možete videti predivne delove bele masnoće pomešane s mišićem. Hrskavica se, s druge strane, neće ni skuvati ni ispeći, a neće ni doprineti ukusu mesa, nego će vam ostati nejestivi i žilavi grumen masnoće koju je nemoguće sažvakati.
Razlog zašto je Wagyu najbolji odrezak na svetu je i zbog toga kako su krave uzgajane. “Želite meso od krava koje su tretirane s brigom i pažnjom. Krave se moraju kretati, vežbati, dobro se hraniti. Kad kupujete meso u marketu, uvek je to kocka, jer mnogi trgovački lanci ne kažu jasno odakle su nabavili meso. Ako vodite računa o tome šta stavljate u telo, želite da znate odakle potiče meso koje jedete”, rekao je.
I Brajan Hikman, koji je peta generacija mesara u svojoj porodici, napominje da je važno obratiti pažnju na mramoriranost mesa.
“Zanimljivo je da je dobro meso uglavnom potpuno suprotno od onoga što ljudi zamišljaju. Mogu izvući poslužavnik s mesom i, osim ako neko ne zna u šta gleda, ljudi će najčešće izabrati komad koji ja ne bih izabrao”, rekao je.
Kaže da je najbolje gledati kako je mast raspoređena na komadu mesa. “Ako želite dosta dobre masnoće u svom odresku, ne birajte one s hrskavicom. Odresci koji imaju hrskavicu najčešće su najlepši na izgled, jer su jarko crveni s belim prstenom masti okolo. Izgledaju vrlo primamljivo, ali to je meso koje ćete morati puno da žvaćete. Kod mramoriranog mesa mast se topi i ostavlja predivnu aromu u odresku”, rekao je Hikman.

HOĆE DA UBIJE VUČIĆA I DA GA NABIJE NA GLOGOV KOLAC: Naloženo hapšenje Zorana Đajića zbog monstruoznih pretnji

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

PECA PRIZNAO CELOM SVETU DA JE LUD ZA SNEŽOM: Podilaze ga žmarci od njenog DODIRA, planira da je OSVOJI kao nijedan muškarac do sad!

"PUTUJ EVROPO, LEPO SMO SE DRUŽILI" Partizan rasprodao "Arenu" - za čast i navijače protiv Reala

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
Srbi sa KiM već peti dan hodaju ka Beogradu: Pod kabanicama, uprkos kiši i vetru stigli u Lazarevac VIDEO

TRAGEDIJA - MARKO (20) PODLEGAO POVREDAMA: Preminuo mladić povređen u saobraćajnoj nesreći u Leskovcu, uhapšen vozač "pasata"

Medvedev počišćen u Monte Karlu

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

PREMINULA RUŽICA ĆIRIĆ: Dugogodišnja urednica Radio Beograda

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SUĐENjE ZA PRIPREMU UBISTVA LUKE BOJOVIĆA: Pregledani snimci i fotografije, policija pratila nesuđene egzekutore

NOVI JEFTIN MOTOR ZA AUTOMOBILE Britanci ga već napravili i odgovorili Kini
