Preterivanje dovodi do OZBILJNIH problema: Ovo je TAČAN broj JABUKA koji smete da pojedete u toku dana

Vesti 03.09.2022 19:22 0

Poznato je da su jabuke pune hranljivih sastojaka, ali ni sa ovim voćem ipak ne treba preterivati.

jabuke

Shutterstock

Jabuke su odličan izvor prehrambenih vlakana koji pospešuje zdravlje creva i probavnog sistema, a uz to su i pune vitamina C i kalijuma.

Iako imaju mnogo benefita, jabuke ipak ne treba jesti u preteranim količinama, budući da mogu da izazovu određene neprijatnosti. Nutricionisti kažu da jabuke možete jesti svaki dan, ali da bi trebalo jesti jednu do dve jabuke dnevno, piše Lepa i Srećna.

Jabuke, naime, mogu da izazovu probavne smetnje, uključujući nadutost i zatvor. Ako jedete zdravu hranu bogatu vlaknima i uz to pojedete tri do četiri jabuke dnevno, mogli biste da imate probleme ovog tipa.

Takođe, ukoliko jedete previše jabuka mogli biste da primetite oscilacije šećera u krvi.

"Za ljude sa lošim metaboličkim zdravljem ili dijabetesom, previše šećera iz voća može da pogorša osetljivost na insulin ili da ometa učinak lekova za dijabetes", kažu stručnjaci.

Još jedna "nuspojava" kada su jabuke u pitanju jesu pesticidi. Jabuke spadaju među voće koje se najviše tretira pesticidima.

"Pesticid difenilamin je hemijska supstanca koja se obično nalazi na jabukama, a koja je zabranjena od strane Evropske unije, jer je potencijalno kancerogena. Ako jedete previše jabuka koje su tako tretirane, moglo bi da znači i da jedete previše hemikalija", navode nutricionisti.

Stručnjaci navode i da se jabuke obično ne preporučuju osobama koje često imaju nadutost, gasove ili probleme sa varenjem.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading