Simptomi OPASNOG stanja se vide na DLANU: Pregibi kože kriju znak da su srce i krvni sudovi ugroženi!

K.Ć. Vesti 26.07.2022 07:55 0

Simptomi visokog holesterola na rukama nisu samo izbočine na koži, ili osećaj peckanja, već i ova promena na pregibima dlanova

Simptomi OPASNOG stanja se vide na DLANU: Pregibi kože kriju znak da su srce i krvni sudovi ugroženi!

Shutterstock

Visok holesterol je opasno stanje organizma koje se sa sigurnošću dijagnostikuje tek analizama krvi, ali postoje simptomi koji ukazuju na to da se masnoće talože na zidovima krvnih sudova.

Simptomi visokog holesterola mogu se primetiti na šakama, i ako imate jedan od ova tri signala, vreme je da posetite lekara i uradite krvnu sliku. Visok holesterol može vremenom dovesti do bolesti krvnih sudova, pa čak i infarkta ili moždanog udara, zato je važno da na vreme prepoznate signale da vrednosti u krvi rastu i odreagujete.

Prvi znak je bol u šakama ili stopalima, izazvan taloženjem masnoća na zidovima krvnih sudova. Na visok holesterol ukazuje i osećaj peckanja ili "bockanja" u koži šaka i stopala. Treći znak mogu biti male, meke izbočine na koži stopala i šaka, koje mogu biti žute, crvene ili skoro neprimetne, u boji kože.

Postoji i signal koji ćete videti u pregibima kože, kada okrenete dlan prema sebi i posmatrate njegovu površinu. Na pregibima kože šake mogu se pojaviti ksantomi, depoziti masnoća u krvi tik ispod površine kože.

Ako primetite neki od ovih simptoma visokog holesterola, posavetujte se sa lekarom i uradite analize, jer je visok holesterol moguće spustiti ako se promene u ishrani ili terapija uvedu na vreme.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading