Instruktorka Mira Jemović preporučuje VEŽBU koja ISPRAVLJA leđa: Zateže se CEO gornji deo tela, ali i MASIRAJU unutrašnji organi

Vesti 14.07.2022 10:15 0

Vežba koja ispravlja leđa i masira unutrašnje organe

Instruktorka Mira Jemović preporučuje VEŽBU koja ISPRAVLJA leđa: Zateže se CEO gornji deo tela, ali i MASIRAJU unutrašnji organi

Printscreen/ YouTube

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu uvrtanje kičme koje vraća našu kičmu na fabrička podešavanja i u zdravo stanje.

Za šta je dobra ova vežba:

  • Blagotvorno deluje na kičmu zahvaljujući postupnom istezanju
  • Podiže tonus butina i mišića stomaka
  • Stimuliše digestivni trakt te pomaže u varenju hrane i sagorevanju kalorija i skidanju masnih naslaga oko struka
  • Zateže ceo gornji deo tela
  • Povećava kapacitet pluća

Kako se izvodi vežba:

Sednemo na pod i opruženih i spojenih nogu i ravnih leđa. Desno koleno savijemo i postavimo desno stopalo uz spoljnu stranu levog kolena. Desni dlan postavimo iza leđa na pod i zabacimo rame pozadi.

Sa udahom se dodatno ispravimo leđa, a sa izdahom se uvrćemo u desno, okrećući prvo struk pa ramena i vrat na desno, sve dok ne pogledamo preko desnog ramena. Ostanemo u položaju nekoliko udaha i izdaha, sve vreme se trudeći da održavamo uspravan položaj i da se držimo mišićima leđa.

Sa nekim od udaha se vraćamo u početni poloćaj, a sa izdahom možemo i blago da se okrenemo ka suprotnoj strani. Sa udahoma se ispravimo, a sa izdahom se uvrćemo u levo, okrećući prvo struk pa ramena i vrat, sve dok ne pogledamo preko ramena.

Ostanemo u položaju nekoliko udaha i izdaha. Opet se sa udahom vratimo u početni položaj i sa izdahom eventualno blago okrenemo u desno.

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading