Smanjuje HOLESTEROL i utiče na pamćenje: Pet razloga zašto je kašičica MEDA obavezna!

Najžena Vesti 25.09.2021 16:00 0

Med je jak antiseptik, pa se preporučuje da kašiku meda uzimate pre doručka

Smanjuje HOLESTEROL i utiče na pamćenje: Pet razloga zašto je kašičica MEDA obavezna!

Shutterstock

Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovna konzumacija očistiti vaše telo od različitih toksina. Pored toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.

Donosimo vam pet pozitivnih strana svakodnevne konzumacije meda!

Smanjuje holesterol

Njegove komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Svakodnevna konzumacija meda povoljno utiče na nivo antioksidativnih pojava u telu koje se mogu boriti protiv viška holesterola.

Poboljšava pamćenje

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja ćelijski antioksidativni odbrambeni sistem i, kao posledicu - poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcijum u medu mozak lako unosi, što povoljno utiče na njegovo funkcionisanje.

Poboljšava kvalitet sna

Šećer u medu povećava nivo insulina u krvi koji zatim oslobađa serotonin. Serotonin se dalje pretvara u melatonin, hormon koji promoviša kvalitetan san.

Pozitivno deluje na probavni trakt

Med je jak antiseptik, pa se preporučuje da kašiku meda uzimate pre doručka. Ovaj jednostavan ritual pomaže u prevenciji različitih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava klice i zaceljuje male rane na sluznici.

Pospešuje opuštanje

Med pomaže smanjuje stres i ublažava umora. Glukoza sadržana u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbuje u krv, što pospješuje opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

Komentari (0)
Loading