Sve žene koje su u MENOPAUZI moraju da konzumiraju ŽALFIJU: Travar Momčilo je objasnio zašto!

Vesti 10.06.2022 15:25 0

Travar Momčilo Antonijević da je žalfija sjajan prirodni lek za žene u menopauzi.

travara Momčilo

Printscreen/Youtube

Žalfija je lekovita biljka koju najčešće koristimo za ispiranje, grla, usne duplje, kod problema sa desnima i upaljenih krajnika. Međutim, ova biljka ima niz blagotovrnih efekata po zdravlje organa za disanje i varenje, a posebno se preporučuje i za jetru.

Travar Momčilo Antonijević istakao je da je žalfija prava ženska biljka. Ona dleuje dobro na reproduktivne organe, ali pomaže kod neredovnih, bolnih i oskudnih menstruacija. Joše jedan dar ove moćne biljke jeste pomoć ženama u menopauzi da s eizbore sa jednim od najtežih simptoma u ovoj životnoj fazi - valuzima.

- Žalfiju treba piti ako imate problem sa preteranim znojenjem. Ona smanjuje znojenje, što je korisno u letnjim mesecima. Posebno se preporučuje kod valunga, odnosno talasa vrućine i znojenja, jer sadrži fitoestrogene, supstance koje deluju slično, prevare zapravo naš organizam i vežu se za estrogenske receptore. Žalfija se preporučuje kao hormonalni balanser, posebno ženama koje se nalaze u menopauzi - objasnio je Momčilo Antonijević u Jutarnjem programu RTS-a.

Kako treba da koristite žalfiju

- Zahvaljujući Brojsu fitoterapeutu krenula je moda da se žalfija prvo kuva pa joj se dodaju sve druge biljke. Tada eterična ulja ispare. Nekada je potrebno preskočiti ulje žalfije, jer može da se izazove konvulzija. Čaj od žalfije ne treba da piju mala deca, trudnice, dojilje, pacijenti sa epilepsijom - istakao je travar Momčilo Antonijević.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading