Svi misle da NE GOJE, a katastrofa su ako ih uzimate pre spavanja! Nutricionista objasnio koje DVE namirnice NIKAKO ne smete uveče da jedete

K.Ć. Vesti 30.01.2023 21:45 0

Stručnjak objasnio koja hrana je pogubna, a koja se preporučuje uveče

Svi misle da NE GOJE, a katastrofa su ako ih uzimate pre spavanja! Nutricionista objasnio koje DVE namirnice NIKAKO ne smete uveče da jedete

Shutterstock

Rasprostranjeno je verovanje da čaša mleka ili jogurta tik pred spavanje neće uticati na liniju. Da li je to istina ili je reč o samo još jednom mitu, na svom YouTube kanalu otkrio je nutricionista i lekar Aleksej Kovalkov. 

"Bolje je izbaciti sve ugljene hidrate pred spavanje. Takođe, ne treba uzimati ni namirnice mlečnog porekla niti koje sadrže mlečne kiseline. Ako pijete čašu mleka noću, zapravo unosite u organizam jednu i po kašičicu laktoze, odnosno mlečnog šećera koji je povezan sa lučenjem insulina. Pahuljice, spori ugljeni hidrati i voće takođe ne treba jesti pre spavanja“, rekao je nutricionista.

Prema Kovalkovu, ako već imate poriv da jedete uveče, bolje je da to bude meso, riba ili morski plodovi, naravno u manjim porcijama, kao i povrće, a najbolje salata bez paradajza.

Nutricionista kaže i da je uvek bolje jesti sirovo povrće jer se tokom termičke obrade uništavaju vredna vlakna.

Kada ste gladni, Kovalkov savetuje da se "bacite" na krastavce, seckanu papriku sa začinima, mali deo jogurta sa mekinjma... Ova hrana ne sadrži puno kalorija, a zasitna je.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading