Jedno istraživanje je dokazalo da rastvorljiva vlakna, koja se nalaze u šargarepi, mogu povoljno uticai da nivo holesterola u krvi. A, stručnjaci preporučuju da konzumirate dnevno oko 25 grama tih vlakana.
- Ovo narandžasto povrće, takođe, sadrži i beta karoten, odnosno antioksidans vitamina A, koji štiti od mnogih hroničnih bolesti, među kojima su i bolesti srca. Možete ga dodati u salatu. Ali, šargarepa se može i ispržiti i jesti sa maslinovim uljem i belim lukom - rekla je nutricionistkinja Lisa Jang.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ističe da je veoma ukusan i čips od šargarepe, koji je veoma zdrava grickalica.
A Lisa naglašava da šargarepa poseduje i mnoge komponente, koje su odlične za zdravlje očiju. Pa tako bi trebalo da je što češće konzumiraju i oni koji dugo vreme provode ispred računara.
Šargarepa sadrži i vitamine B i C, a veoma je dobra i za poboljšanje imuniteta.
BONUS VIDEO
aki
28.05.2022 20:17Jbg, jedino povrće koje ne volim prženo je - šargarepa