Poznato je koliko je Čuvarkuća efikasna kod raznih kožnih problema kada se koristi spolja, ali je veoma efikasna i kada se jede, a to znaju i naši stari.
Osim što je dobra za imunitet, njeni sveže izgnječeni listovi ili sveže ceđeni sok blagotvorno deluje na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, pege od sunca, kao i na bolna mesta izazvana gihtom ili ubodom insekata. Međutim, evo šta se dešava ako pojedemo list. Čuvarkuća se pokazala posebno delotvorna kada se kombinuje sa medom, za jačanje imuniteta, cista, smetnji u varenju, a posebno je dobra kod zatvora.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ljudi koji žive u skladu sa prirodom znaju za njena lekovita svojstva i najčešće imaju naviku i konzumiraju je baš ovako.
RECEPT:
300 g iseckanih svežih listova domaćice pomešati sa 500 g meda, prebaciti u teglu, poklopiti, umotati u foliju i držati u frižideru. Uzimajte po kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučljivo je da ne jedete i ne pijete ništa posle ovog eliksira. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče eliminaciju toksina iz tela. Naravno, kao i kod svih alternativnih lekova, pre upotrebe treba voditi računa da se konsultujete sa lekarom.
BONUS VIDEO