OČISTITE ORGANIZAM OD TOKSINA: 5 saveta indijske medicine za potpunu detoksikaciju

Najzena Vesti 11.09.2021 08:30 0

Izrendajte malo svežeg đumbira, pa sipajte u 500 ml vode, pa dodajte kašičicu zelenog čaja i kašiku sveže ceđenog soka od limuna

OČISTITE ORGANIZAM OD TOKSINA: 5 saveta indijske medicine za potpunu detoksikaciju

Shutterstock

Letnja sezona može biti naročito teška za osobe sa dominantnom pita došom, pa se ovim osobama posebno preporučuje da detoksikacija i zdrav režim u skladu sa ritmom prirode.

Evo kako da očistite telo od toksina ovog leta:

1. Koristite hladno ulje za masažu

Među najkvalitetnija bazna ulja za masažu spadaju ekstradevičanska, hladno ceđena ulja. Možete koristiti i ulje jojobe, ulje semenki grožša iavokada, a možete ih pomešati i sa kokosovim i tako sebi priuštiti detoks masažu i savršeni relaks trenutak koji će vas osloboditi napetosti.

2. Unesite više svežeg voća i povrća u ishranu, a posebno zeleniš.

Preporučuje se konzumiranje špargle, zelene repe, kupusa, brokolija, celera, krastavca, kelja. Jedna od najboljih namirnica za letnju detoksikaciju svakako je krastavac koji možete kombinovati sa raznim začinima i rashladiti svoj organizam.

3. Napravite hladni detoks čaj. 

Izrendajte malo svežeg đumbira, pa sipajte u 500 ml vode, pa dodajte kašičicu zelenog čaja i kašiku sveže ceđenog soka od limuna. Stavite da se kuva na blagoj vatri, a kada proključa, sklonite sa vatre, procedite i ostavite da se ohladi. U hladan čaj stavite nekoliko listića sveže nane.

4. Vežbajte, ali umereno.

Tokom letnjih sezone treba izbegavati naporne i fizički previše iscrpljujuće treninge koji će dodatno zagrejati telo. Vežbajte jogu, plates, plivajte ili se upišite na kurs ćigonga. Umerene vežbe sjajno će delovati na vaš proces detoksikacije, a doneće vam i dobru energiju.

5. Podstaknite čišćenje uz pomoć lekovitog bilja

- Krv i koža - za detoksikaciju se preporučuju biljke nim i indijski broć

- Jetra - blagotvorno dejstvo na ovaj organ imaju biljke poput tulsija, kurkume i đumbira

- Creva - u cilju čišćenja creva preporučuje se amalaki (amla ili indijski ogrozd), jedna od najpoznatijih biljaka tradicionalne ayurvedske medicine.

Komentari (0)
Loading