Jagode su bogat izvor antioksidanasa. Zapravo, u voćnom svetu, one su četvrto voće sa najvišim nivoom antioksidanasa. Antioksidanti štite naše telo od slobodnih radikala koji se povezuju s preuranjenim starenjem i raznim oboljenjima.
One su odličan izvor vitamina C koji povećava snagu arterija, sprečava stvaranje modrica i jača rad adrenalnih (nadbubrežnih) žlezda koje zahtevaju najveći nivo vitamina C u odnosu na sve druge žlezde ili organe u našem telu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Studije pokazuju da jagode regulišu nivo šećera u krvi. Porcija od 150 grama svežih jagoda značajno će smanjiti nivo šećera u krvi. Visok nivo šećera povezuje se sa gojaznošću, promenama raspoloženja i dijabetesom.
Iako su idealna poslastica i osveženje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate, pogotovo kada je reč o mlađoj deci koja mogu da imaju alergiju na ovo voće.
Nisu preporučljive ljudima koji imaju problema s viškom telesne težine ili visokim nivoima holesterola i triglicerida u krvi. Čak i ako nemate zdravstvenih problema, potrebno je obratiti pažnju na to koliko ćete ovog voća uneti u organizam na dnevnoj bazi.
Lekari sa britanskog univerziteta Oksford preporučuju da ih konzumirate samo onoliko koliko može da vam stane u šaku, bez dodatka šećera i samo dva-tri puta sedmično između 17 i 19 sati poslepodne, navodi se na sajtu "Medical daily".
BONUS VIDEO
Nena
13.04.2022 13:18Sve preporuke oko ishrane trebalo bi i obrazložiti. Nisu nam potrebne preporuke ili zabrane bez obrazloženja zašto se nešto preporučuje ili zabranjuje.
Nena
13.04.2022 13:18Sve preporuke oko ishrane trebalo bi i obrazložiti. Nisu nam potrebne preporuke ili zabrane bez obrazloženja zašto se nešto preporučuje ili zabranjuje.