"Za vreme trudnoće navukla sam se na puder za bebe": Trudnice su priznale šta im se sve JELO u drugom stanju, a lekari APELUJU da je ovo OZBILJNA stvar

Vesti 10.09.2021 15:15 0

Kada ste u drugom stanju konstantna glad i potreba za nekim neobičnim kombinacijama hrane vam je kao "dobro jutro"

"Za vreme trudnoće navukla sam se na puder za bebe": Trudnice su priznale šta im se sve JELO u drugom stanju, a lekari APELUJU da je ovo OZBILJNA stvar

unsplash.com

Mnoge trudnice imaju potrebu da jedu neke nejestive stvari, poput krede, papira, sapuna. Jedna trudnica je priznala da je imala potrebu za nekim vrlo čudnim ukusima, a ispostavilo se da nije jedina!

Kaže da je toliko često kupovala sredstva za čišćenje, jer nije mogla da odoli njihovom ukusu.

- Ne šalim se kada kažem da sam imala ogromnu želju da ih popijem - rekla je, prenosi "Yumama".

- Iskrena da budem, žvakala sam ubruse sve do porođaja - otkrila je druga mama koja je frizerka.

Treća trudnica je priznala da je za vreme trudnoće jela puder za bebe.

- Ne mogu da objasnim, ali sam se stvarno navukla - rekla je mama Kadeja Klark.

Žudnja za neobičnim kombinacijama hrane se često javlja kod trudnica. Ipak, potreba za nejestivim stvarima zahteva pažnju vašeg lekara, jer to može biti znak nekog ozbiljnijeg stanja koje se naziva pika.

Lekari kažu da je to poremećaj u ishrani kada ljudi jedu nejestive stvari, koje nemaju nitritivnu vrednost, poput papira, sapuna, krede, leda.

Lekari savetuju - ako osetite ovako čudne žudnje za nejestivim stvarima, popričajte sa svojim lekarom. Često se može desiti da vam fali gvožđe, kalcijum ili cink, te bi to trebalo lečiti.

 

Komentari (0)
Loading