Muče vas ŠTUCANJE I KIJANJE? Evo kako da ih EFIKASNO zaustavite

Vesti 19.08.2021 13:05 0

Ljudski organizam je potpuno fantastična, ali kompleksna celina koja funkcioniše na određeni način.

Muče vas ŠTUCANJE I KIJANJE? Evo kako da ih EFIKASNO zaustavite

Pexels

Iako neke radnje naizgled ne možemo kontrolisati, postoje određene „cake” pomoću kojih bez problema možemo zaustaviti kijanje, štucanje ili suze.

Skeptični ste? Probajte ovo!

Pritisnite kažiprstom tačku između obrva. U isto vreme jezikom pritiskajte nepce. Istresite nos, a zatim nastavite normalno da dišete.

ZAUSTAVITE ŠTUCANJE

Popijte malo vode, a u isto vreme zapušite uši. Još uvek štucate? Probajte sledeći trik: Isplazite jezik i pritisnite ga na vrhu. Ova tehnika stimuliše nerve i mobiliše dijafragmu.

ZAUSTAVITE SUZE

Gledajte gore i zaustavite dah. Zatim vrlo polako izdišite. Suze takođe možete zaustaviti ako nosnu kost pritisnete palcem i kažiprstom. Ovaj postupak ometa protok suza u suznom kanalu. Impresivno, zar ne?

ZAUSTAVITE ILI PODSTAKNITE KIJANJE

Želite da podstaknete kijanje? Pogledajte direktno u sunce. Ukoliko hoćete da zaustavite kijanje, jednostavno palcem i kažiprsom pritisnite nosnu kost, a jezikom zagolicajte nepce.

KONTROLIŠITE VELIČINU ZENICA

I to samo pomoću misli. U zavisnosti od toga da li razmišljate o svetlim ili mračnim mestima možete uticati i na veličinu svojih zenica. Isto važi i ako mislite na situacije u kojima telo luči adrenalin.

Takođe, ako vam se neko dopada zenice se proširaju. To se događa zbog simpatičkog nervnog sistema koji kontroliše širenje zenica.

Isto će se dogoditi i ako pomislite na neku lepu situaciju koja kod vas izaziva ugadan osećaj.

Komentari (0)
Loading