Dr Vojislav Perišić koji redovno promoviše zdravu ishranu, kao preventivu i lek za gastroenterološke i druge probleme, ovaj put je podelio jednostavan recept za domaću bozu.
"Prokuvajte pet litara vode sa 500 grama kukuruznog brašna, jednom kockom svežeg ili kesom suvog kvasca i 200 grama šećera“, objasnio je gastroenterolog.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
"Kažu da bi trebalo 400, ali ne treba više od 200. Šećer malo karamelizirajte da boza dobije boju, pa je skuvajte i ohladite.
Čuveni doktor je naglasio da boza sadrži B vitamine, odlične za nervni sistem, pa će dobar “rad” nerava biti prva korist. Takođe, pošto u bozi ima kvasca, a on je prepun probiotskih kvasnica koje potpomažu crevnu floru, ovaj napitak je idealan za probavu.