Postoje razni načini da se s tim bolma izborite, a nutricionista Ema Patel smatra kako je to moguće i ishranom. Ona je otkrila koje namirnice jede svaki dan kako bi smanjila bolove u zglobovima i upale zbog kojih bolovi nastaju.
Riba
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Masna riba bogata je omega-3 masnim kiselinama, za koje su istraživanja pokazala da mogu pomoći u smanjenju upale u telu. "Omega-3 masne kiseline mogu smanjiti proizvodnju upalnih hemikalija u telu, što dovodi do smanjenja boli i ukočenosti u zglobovima", pojašnjava nutricionista. Savetuje da u ishranu dodate ribe poput lososa, skuše ili sardina. "Cilj je konzumirati barem dve porcije masne ribe nedeljno", dodaje ona.
Bobičasto voće
Bobičasto voće je bogato antioksidansima i pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa te smanjuje upalu u telu. "Bobičasto voće, posebno borovnice, sadrži antocijanine, koji se bore protiv upale i štite zglobove od daljih oštećenja", tvrdi nutricionista. Osim borovnica, dobro je jesti i kupine, jagode, maline i druge vrste bobičastog voća.
Đumbir
Još jedan prirodni protivupalni sastojak. Nutricionista tvrdi da "đumbir blokira određene upalne procese u telu, pružajući olakšanje od bolova osobama koje pate od stanja poput osteoartritisa i reumatoidnog artritisa". Šoljica čaja od đumbira dnevno ili sveži đumbir dodat jelima, jednostavan je i efikasan način za smanjenje bolova u zglobovima.
Maslinovo ulje
Kao poslednju namirnicu koju je idealno konzumirati svaki dan, a svakako poželjno nekoliko puta nedeljno, izdvaja maslinovo ulje. Ekstra devičansko maslinovo ulje puno je antioksidansa i zdravih masti. "Maslinovo ulje nije samo zdravo za srce, već pomaže i podmazivanje zglobova, čineći kretanje lakšim i manje bolnim", zaključuje nutricionista.
Video: