Lepi vam se sve što pojedete? Ako imate preko 50 godina, ove 4 namirnice će pomoći da skinete stomak

Vesti 10.10.2024 18:17 0

S godinama se usporava metabolizam pa su ljudi skloni gojenju, a kilogrami se teže skidaju.

žena

Shutterstock

Telo tokom godina prolazi kroz razne faze, a kad uđete u pedesete, metabolizam je jedan od prvih procesa koji se prirodno usporava. To može otežati gubitak kilograma i održavanje nivoa energije. Srećom, priroda nudi niz namirnica koje mogu ubrzati metabolizam. Nutricioniste Brenda Peralta, Liza Ričards i Ketrin Gervaćo otkrile su četiri takve namirnice koje mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma posle 50. godine i očuvanju zdravlja.

Jaja

Jaja su popularan izvor proteina koji može pomoći u ubrzavanju metabolizma. "Studije su pokazale da konzumiranje jaja ne samo da ubrzava metabolizam već i povećava osećaj sitosti", kažu nutricioniskinje. To znači da ćete se duže osećati sito, što smanjuje potrebu za prejedanjem i grickalicama.

Grčki jogurt

Možete ga jesti za doručak ili bilo kada tokom dana. Jedna prosečna porcija (170-200 grama) grčkog jogurta sadrži 15-20 grama proteina. To je više nego dovoljno za međuobrok, a ujedno je i sjajan izbor za doručak koji će vas zasititi i ubrzati metabolizam.

Zeleno lisnato povrće

"Lisnato povrće je niskokalorično, ali prepuno vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana koji su važni za metabolizam. Takođe, dobar je izvor kalcijuma, magnezijuma i vitamina K za jače kosti", objašnjavaju nutricionistkinje za „She Finds“. To pomaže da se smanji rizik od osteoporoze.

Ovsene pahuljice

"Ovas je bogat složenim ugljenim hidratima i prehrambenim vlaknima, posebno beta-glukanom", ističu nutricionistkinje. Ta rastvorljiva vlakna usporavaju varenje i pomažu telu da postepeno apsorbuje ugljene hidrate, što osigurava ravnomerno oslobađanje energije tokom dana.

.

Video:

 

@najzena.rs Zaprosio sam devojku na drugovom venčanju! Da li je vama to okej? #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #viralvideo ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading