Poboljšava cirkulaciju: Ako imate problem sa srcem, kardiolog preporučuje ovu fizičku aktivnost kao najbolju

Vesti 17.10.2024 18:15 0

Prema kardiologu, uz lekarsko odobrenje, za ljude koji imaju problem sa srcem je vežbanje vrlo korisno.

šetnja

Shutterstock

Ukoliko imate neku srčanu bolest, možda se pitate smete li uopšte da vežbate ili to treba da izbegavate kako ne biste opteretili srce. Ipak, prema rečima kardiologa, uz odobrenje lekara, vežbanje može biti ne samo sigurno, nego i vrlo korisno.

Šetnja je najbolji izbor

Postoji jedna fizička aktivnost koja se posebno preporučuje osobama sa srčanim problemima. Naravno, kardiolog dr Dejvid Hsi, savetuje da pitate doktora, ne samo o vrstama vežbi koje su za vas bezbedne, nego i o intenzitetu koji je primeren za vašu kondiciju i zdravstveno stanje. Iako je važno da lekar odobri svaku vrstu vežbe, doktor ističe da je umerena aerobna aktivnost, poput hodanja, vrlo korisna za zdravlje srca. "Hodanje je aktivnost niskog intenziteta koja poboljšava cirkulaciju i smanjuje stres", napominje kardiolog.

šetnja

Shutterstock

 

Naučna istraživanja pokazuju da redovna šetnja smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, pa čak i demencije. Hodanje u prirodi ili u obližnjem parku može smanjiti nivo stresa, što je ključno jer dugotrajni stres može povećati rizik od srčanog udara.

Koliko treba šetati?

Prema rečima kardiologa, optimalno je tri sata umerene fizičke aktivnosti nedeljno. Najbolje je da to bude kontinuirana umerena aktivnost, pa podelite tri sata na 7 dana i svakog dana prošetajte oko pola sata.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

 

Komentari (0)
Loading