Može da se koristi i za slana i za slatka jela, od supa i salata do pita i kolača. Bundeva je puna vitamina, minerala i antioksidanata, što je čini hranljivim i zdravim jesenjim plodom. Ovo su neke od najvažnijih zdravstvenih prednosti koje ima bundeva:
Dobra je za zdravlje creva
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Bundeva je bogata vlaknima koji su ključni za zdravlje creva tako što regulišu crevnu floru i pomažu redovno pražnjenje creva. Jedna šolja pirea od bundeve ima oko 7 grama vlakana, piše „Health“.
Jača imunitet
U ovom ukusnom jesenjem plodu ima vitamina C, B, a od minerala najviše sadrži kalijuma, fosfora, kalcijuma i gvožđa. Osim toga, sadrži pektine i celulozu, što je čini lako varljivom. Masnoća gotovo da nema, a sastoji se od 90% vode. To je dovoljan razlog da je uključite u ishranu tokom jeseni i unesete vitamine koji jačaju imunitet.

Shutterstock
Pomaže pri mršavljenju
Uključivanje bundeve u ishranu može pomoći da brže smršate. Jedna šolja sirove bundeve isečene na kockice sadrži oko 30 kalorija. Vlakna koja se nalaze u bundevi mogu pomoći u kontroli težine, jer će vas bundeva zasititi i ubrzati varenje.
Pomaže regulisanje krvnog pritiska
Bundeva je prirodni izvor hranljivih sastojaka kao što su kalijum, kalcijum i magnezijum. Oni pomažu u regulisanju krvnog pritiska, ali se podrazumeva da pijete lekove za taj problem koje vam je dao vaš lekar.
Bonus video: