Rešite se nadutosti stomaka i zatvora: Gastroenterolog izdvaja omiljeno voće koje pomaže da creva rade kao sat!

Vesti 25.09.2024 12:45 0

Neke namirnice, među kojima i određeno voće, mogu da poboljšaju rad creva i varenje.

žena

Shutterstock

Gastroenterolog Džosef Salhab koji na TikToku ima više od 1,7 miliona pratilaca, otkriva koje voće treba uključiti u ishranu kako biste se rešili zatvora i nadutosti, što su dve od najčešćih problema sa varenjem. ''Ovo je moje omiljeno voće koje mi pomaže kod tegoba s varenjem''', rekao je doktor u videu koji je objavio na TikToku.

Kruške

Kruške sadrže prirodni šećerni alkohol zvan sorbitol koji je prirodni laksativ. Zato će pomoći kroz problema sa opstipacijom i nadutošću stomaka. Jedite svakog dana po jednu i nećete više imati te probleme.

Kivi

Lekar tvrdi kako je kivi među najboljim voćem koje pomaže da se suočite s ovim problemima, jer sadrži vlakna i sastojak aktinidin koji pomažu u varenju. Prema studiji objavljenoj u „National Libary of Medicine“ postoji sve veći broj dokaza koji podupiru blagotvorno delovanje kivija kod problema sa zatvorom i drugim gastrointestinalnim poremećajima.

Jabuke

Verovatno ste čuli da jedna jabuka na dan drži doktora daleko od vas, ali prema ovom gastroenterologu, ona će oterati i zatvor, odnosno pomoći će vam da ispraznite creva.

 

@thestomachdoc @InVideo This is a game changer 🙌🏼 The app is free, but use our code STOMACHDOC50 for the paid plan if you wanna clone your voice, remove the watermark, and more! 🔗 in bio! #invideoaipartner #probiotics #prebiotics #ibs #constipation #healthtips #healthytips ♬ original sound - Dr. Joseph Salhab

 

Suve šljive

Suve šljive su poznate kao odlični prirodni pokretači creva. Ako pojedete 3-4 suve šljive uveče, one će tokom noći pokrenuti creva i ujutru ćete sigurno ići u toalet.

Šumsko voće

Ovo sitno voće ima antioksidativni učinak. Dakle, možda je činijica šumskog voća (​​jagode, maline, borovnice, kupine, ribizle) pravi način da podstaknete varenje i unesete vitamine.

Bonus video:

 

@najzena.rs Kloi Kardašijan promenila lični opis! Da li je pogrešila? #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #kardashian ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading