Trik koji je zaludeo milione: Uz pomoć pirinča i čarape ublažite glavobolju, bol u vratu i zglobovima

Slobodanka Ćorić Vesti 18.09.2024 13:02 0

Zato vam danas predstavljamo odličan „recept“ koji je pregledan gotovo milion puta. Ovaj savet dolazi iz saradnje s timom istraživača i potkrepljen je naučnim studijama

pirinač

Printscreen

Ako se trenutno opuštate na sofi, obučeni u vuneni džemper, umotani u ćebe, a i dalje vam je hladno i jedva osećate prste na rukama i nogama, niste sami. Pripadate grupi ljudi koji uvek traže toplinu, gde god da su.

Zato vam danas predstavljamo odličan „recept“ koji je pregledan gotovo milion puta. Ovaj savet dolazi iz saradnje s timom istraživača i potkrepljen je naučnim studijama, ispunjavajući visoke standarde stranice wikiHow.

Biće vam potrebni: pamučna čarapa, čaša, pirinač i mikrotalasna. Čarapa punjena pirinčem brzo se zagreva u mikrotalasnoj i može se koristiti za ublažavanje bolova ili grejanje različitih delova tela.

Ključ uspeha leži u korišćenju isključivo pamučne čarape koja se neće rastopiti ili zapaliti prilikom zagrevanja. Nakon punjenja, zavežite čvor kako biste mogli da menjate sadržaj po potrebi.

Postupak:

Izaberite čarapu. Za manji grejač koristite čarapu do sredine kolena, a za veći birajte onu koja ide preko kolena. Obavezno izaberite čarapu 100% od pamuka, sa čvrstim tkanjem kako biste zaštitili kožu od vrelog pirinča. Izbegavajte čarape sa metalnim nitima ili rupama.

Pripremite čarapu. Stavite je u visoku čašu i dodajte pirinač. Ako čarapa sklizne, osigurajte je gumicom.

Napunjavanje. Čarapu napunite do tri četvrtine sirovim pirinčem. Ne koristite instant pirinač, jer je sklon buđi. Potrebno vam je između 4 i 6 šoljica (780 g do 1,17 kg), u zavisnosti od veličine čarape. Ostavite četvrtinu praznu za vezivanje čvora.

Dodaci. Po želji, možete dodati 5 do 10 kapi esencijalnih ulja, biljni čaj ili osušene cvetove lavande.

Završite čarapu. Zavežite čvor na vrhu i protresite pirinač da se ravnomerno rasporedi. Ova metoda omogućava lako menjanje punjenja kada postane neprijatno.

Zagrejte u mikrotalasnoj. Stavite čarapu u mikrotalasnu sa šoljicom vode i zagrejte je na visokoj temperaturi jednu minutu. Proverite temperaturu i po potrebi dodatno zagrevajte. Budite oprezni prilikom vađenja, jer može biti vrlo vruća.

Alternativno zagrevanje. Zimi možete čarapu zagrevati i na radijatoru, omotanu u aluminijsku foliju, od 30 minuta do sat vremena, okrećući je svake 10 minuta, piše healthline.com.

Kada ste umorni, bolesni ili imate bolove u zglobovima, stavite zagrejanu čarapu na zahvaćeno mesto na 20 do 25 minuta. Takođe, kod menstrualnih grčeva, čarapu stavite na stomak na 30 minuta.

Za glavobolje, migrene ili pritisak u sinusima, ležite sa čarapom na čelu ili licu. Možete je takođe koristiti kao jastuk.

Bolove kod artritisa možete ublažiti držeći zagrejanu čarapu na bolnim zglobovima po 20 minuta.

 

Komentari (0)
Loading