Ljudsko telo ima sposobnost samoregulacije, koja funkcioniše optimalno kada organi i sistemi rade ispravno. Kada to nije slučaj, toksini se mogu nakupljati u tkivima zbog loše eliminacije, što negativno utiče na zdravlje i izgled.
Da biste očistili creva od toksina, ključno je izbegavati prženu hranu jer ona može povećati apsorpciju štetnih materija i njihovu toksičnost. Umesto toga, lekari savetuju da doručak započnete čašom tople vode i ovsenom kašom. Ovsena kaša (ili pirinač) pomaže u zaštiti sluznice želuca i pokreće unutrašnji sistem detoksikacije.
Da biste uneli proteine u prvi obrok, možete uz kašu pojesti kuvano jaje. Takođe, za dodatnu podršku crevima, preporučuje se dodavanje mekinja, zelenog povrća i hrane bogate beta-karotenom (kao što su buča, spanać, šargarepa, slatki krompir i brokoli). Borovnice, crveni pasulj, orasi i hrana bogata vitaminima B takođe doprinose antioksidativnoj zaštiti tela.
Ovsena kaša, zbog svojih nerastvorljivih vlakana, podstiče pokretljivost creva i pomaže u eliminaciji toksina. Takođe, unos samo tri grama rastvorljivih ovsenih vlakana može pomoći u smanjenju nivoa holesterola.
Bonus video: