Princeza Dajana bi bila ponosna: Bliži se niz važnih događaja za princa Harija, jedan će odati počast njegovoj majci

Vesti 28.08.2024 19:57 0

Hari je pristalica organizacije od 2010. godine...

princ Hari

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predstojeća Nedelja klime u Njujorku će ugostiti kraljevsku zvezdu.

Vaniti Fair izveštava da će princ Hari leteti preko zemlje do Njujorka da bi prisustvovao nizu događaja koji se poklapaju sa Nedeljom klime i Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija. On će takođe obići nekoliko svojih pokroviteljskih organizacija, koje su značile njegovoj pokojnoj majci, princezi Dajani.

„Tokom Nedelje visokog nivoa Generalne skupštine UN i Nedelje klimatskih promena u Njujorku, princ Hari, vojvoda od Saseksa, biće u gradu kako bi unapredio niz svojih pokroviteljstava i filantropskih inicijativa“, rekao je portparol. „On će učestvovati u angažmanima sa 'African Parks', 'The HALO Trust', 'The Diana Award' i 'Travalist'."

'HALO Trust' je bila jedna od najomiljenijih organizacija princeze Dajane. Fokusira se na uklanjanje nagaznih mina sa konfliktnih područja, a jedno od njenih putovanja u Angolu bilo je posebno značajno. Ona je 1997. godine slavno prošetala deminiranom zonom u zemlji kako bi pokazala naporan rad 'HALO Trust'-a.

Hari je pristalica organizacije od 2010. godine. On je 2019. godine tokom turneje po južnoj Africi, prošetao istim minskim poljem kao i njegova majka. Ulica je sada deo urbanog područja i od tada nosi naziv ,,Ulica princeze Dajane".

Hari će takođe prisustvovati dodeli nagrada Dajana dok je u Njujorku. Godišnje nagrade odaju priznanje mladim ljudima koji su uticali na svoje lokalne zajednice. Hari je nastavio svoj rad na dodeli nagrada Dajana čak i nakon što je napustio svoju ulogu visokog člana kraljevske porodice, kada je slao video poruke pobednicima na godišnjoj ceremoniji dodele nagrada ove organizacije.

Harijev brat, princ Vilijam, je bio u Njujorku na klimatskoj nedelji u septembru 2023. godine, kada se pojavio na događaju za nagradu ,,Earthshot" i razgovarao sa Majklom Blumbergom. Ovogodišnji samit o inovacijama ,,Earthshot Prize" trebalo bi da se održi u Njujorku 24. septembra, ali palata nije saopštila da li će se Vilijam pojaviti ili ne.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Madona ne gubi vreme sa 38 godina mlađim dečkom 👩🏽‍🤝‍👨🏼 #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading