Rekli joj da će umreti za 10 godina, crni oblak joj bio nad glavom: Pamela Anderson se zarazila opakim virusom, a onda je pronašla lek

Nedeljko Tišanović Vesti 20.08.2024 09:54 0

Prošla je najteže trenutke...

pamela anderson

Profimedia

Pamela Anderson, poznata po svojoj ulozi u seriji "Čuvari plaže," ove godine oduševila je obožavaoce na Met Gala modnoj ceremoniji. Takođe je krasila naslovnicu prestižnog magazina Better Homes and Gardens i uskoro će objaviti svoj novi kuvar, te je tako stavila do znanja svima da se ponovo penje na vrh svetske javne scene, gde je godinama bila. 

Pamela je sada fokusirana na zdravu ishranu i uživanje u prirodi, što joj pomaže da izgleda mladoliko. Međutim, pre nekog vremena, uspešno je pobedila hepatitis C, bolest koju je smatrala gotovo smrtonosnom.

Osećala sam kao da mi neprekidno lebdi crni oblak nad glavom — kazala je u jednom intervjuu.

Svi koji se bore sa ovom bolešću kažu da se s njom može živeti, ali ipak ona utiče na skoro svaku vašu odluku.

Na sreću, ona je uspela da dođe do leka, prilično skupog, ali delotvornig. Uzimala ga je 12 nedelja i to ju je koštalo oko 100.000 dolara, ali je uspela u svojoj borbi. 

Pre dvadeset godina su mi rekli da ću umreti za deset godina, a onda su mi, 10 godina kasnije, rekli da ću živeti s bolešću. Bilo je zastrašujuće — priznaje glumica i kaže da se moli da svi koji imaju hepatitis C uskoro uspeju da dođu do leka.

Prvi simptomi infekcije virusom hepatitisa C uključuju umor, glavobolje, mučninu, povraćanje, smanjen apetit, bolove ispod rebra, proliv i povišenu temperaturu. Osobe mogu osećati bolove u mišićima i zglobovima, a jetra može biti uvećana. Na kraju ove faze, koja traje od 7 do 10 dana, urin može postati tamne boje.

 

Bonus video: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading