Znate li koja bivša košarkašica je žena Svetislava Pešića? Bila je uspešna, pa zbog jedne stvari napustila sportsku karijeru

Nedeljko Tišanović Vesti 11.08.2024 17:51 0

Ne eskponiraju se u javnosti, ali ona je odavno u svetu sporta poznata svima.

Pešić

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić trenutno je u centru pažnje javnosti zbog uspeha koji je postigao sa srpskom reprezentacijom, koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Pešić očigledno imao i veliku podršku i motivaciju kod kuće, s obzirom na to da mu je supruga, kako sam ističe, napomenula da im jedino olimpijska medalja nedostaje da upotpune porodičnu kolekciju.

Malo ljudi zna da je Svetislav Pešić oženjen bivšom košarkašicom Verom Blažević. Vera je ranije igrala za sarajevski "Železničar", a u Sarajevu su izgradili svoju porodicu. Svetislav, rodom iz Pirota, postao je sarajevski zet, dok je Vera napustila svoju košarkašku karijeru kako bi se posvetila porodici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

Par ima dvoje dece – sina Marka, koji je trener u timu Bajerna u Nemačkoj, i ćerku Ivanu, koja je udata za Jana Jaglu, bivšeg košarkaškog reprezentativca. Svetislav se takođe kako se i vidi na forografijama na društvenim mrežama raduje što može da prati svoje unuke, Luku i Freju, na košarkaškim terenima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

Podsetimo da su početkom godine počele glasine da Pešić pregovara o saradnji sa timom iz Dubaija, selektor je odlučno demantovao te tvrdnje.

Do sada sam ja donosio odluke u svojoj porodici, ali sada će moja porodica imati glavnu reč. Želim da se fokusiram na pripreme za Olimpijadu i pružim ono što se od mene očekuje — izjavio je tada Pešić.

 

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading