Spava u parku, a osvojio zlatnu medalju, je l' to zaslužio? Italijanski plivač zaludeo sve žene, a sada protestuje zbog uslova u smeštaju

Nedeljko Tišanović Vesti 06.08.2024 11:12 0

On je fotografisan kako spava pored klupice u parku u olimpijskom selu.

Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Italijanski plivač Tomas Čekon, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, uslikan je kako spava u parku nakon što je izrazio nezadovoljstvo uslovima života u Olimpijskom selu u Parizu, izveštava Daily Mail.
 
Iako je Čekon pobedio u muškoj trci na 100 metara leđno, priznao je da se popodne i noću teško naspava u olimpijskom smeštaju koji je ove godine veoma razočaravajući.
 
— Nemamo klimu, vruće je, hrana je loša, pa se mnogi sportisti sele. Ovo nije izgovor, već stvarnost koju možda mnogi ne znaju. Kod kuće obično spavam popodne, sada to ne mogu zbog buke i vrućine  rekao je plivač.
 
Na internetu je osvanula fotografija Čekona kako odmara na neobičnom mestu. Saudijski veslač Husein Alireza je snimio Čekona dok drema u parku i sve to objavio na Instagramu. Iako je označio Olimpijsko selo kao mesto gde Italijan spava.
 

 

 
No, ovaj dvadesettrogodišnjak nije jedini koji se požalio na uslove smeštaja koje su obezbedili Parižani. Slične kritike izneli su i Kori Gof, Arijane Titmus i Asija Tuati.
 
Nakon što je odbranila zlatnu medalju na 400 metara slobodno, australska plivačica Titmus je izjavila da bi možda mogla oboriti svetski rekord da je imala bolji smeštaj.
 
— Ovo definitivno nije vreme za koje sam mislila da sam sposobna, ali život u olimpijskom selu znatno otežava situaciju  izjavila je u intervjuu posle trke.
 
Olimpijsko selo je poznato po takozvanim kartonskim krevetima, koji su navodno vrlo neudobni. Kreveti za jednu osobu, proizvedeni od strane kompanije Airwave, imaju kartonske okvire i postavljeni su kako bi Olimpijske igre bile što ekološki prihvatljivije.
 
Teniserka Daria Sevil se takođe na društvenim mrežama požalila na uslove i otkrila da selo nije nimalo poput hotela.
 
— Nemamo sobarice, niti hotelske usluge, pa moramo sami da obezbedimo WC papir  napisala je uz video.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daria Saville (@daria_sav)

Bonus video: 
 
 
 
Komentari (0)
Loading