Poslao je u smrt dva meseca nakon što je sa drugom dobio bebu: Za koban kraj zvezde svi krive njega

Tatjana Badarević Vesti 24.07.2024 08:03 0

Ejmi Vajnhaus je bila jedna od najtalentovanijih pevačica svog vremena koja je nažalost prerano umrla.

Ejmi Vajnhaus

Profimedia

 

"Bila je jedna od najtalentovanijih pevačica svoga vremena", to je komentar koji se veže uz Ejmi Vajnhaus. Imala je autentičan i prepoznatljiv vokal, a već s prvim albumom 'Frank' je 2003. osvojila brojne nagrade. Karijera je krenula uzlaznom putanjom tri godine kasnije s albumom 'Back To Black'. Ipak, s privatne strane joj se život raspadao. Nije tajna da je Ejmi imala problema sa zavisnošću od droga i alkohola. 

Mnogi i dalje krive bivšeg supruga Blejka Fieldera-Sivila za njenu smrt jer je svojevremeno priznao kako je upravo on u život pevačice doneo heroin, o čemu je pisao People.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMY JADE (@amysjazz)

 

U braku su bili od 2007. do 2009., a on joj je bio inspiracija za hit 'Back To Black' i istoimeni album. Završio je u zatvoru 2008. nakon što je na sudu priznao da je ometao javni red i mir te naneo teške telesne povrede vlasniku jednog paba.

"Strašno je što ona nije ovde. Razmišljam o njoj neprekidno. Ona je bila moja najbolja prijateljica. Da nije bilo nekih stvari, mislim da bi ishod bio drugačiji. Njoj se sve prebrzo dogodilo. Bili smo mladi", ispričao je Blejk, koji je u maju 2011., dva meseca pre Ejmine smrti, dobio sina s tadašnjom devojkom.

 

 

U junu 2011. Ejmi je nastupala u Beogradu, ali nije mogla da stoji na nogama i da peva. Publika je bila razočarana. Tri dana pre smrti, 20. jula 2011. bila je u londonskom Raundhausu gde je pevala kao podrška pevačici Dion Brumfild, kojoj je Ejmi bila kuma.

Preminula je 23. jula 2011. u 27. godini, a njena smrt šokirala je svet. Ostavila je nenadoknadivu prazninu u muzičkoj industriji i ostala je zapamćena kao jedna od najboljih pevačica 21. veka.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading