Ejmi Vajnhaus bi danas napunila 39 godina: Tužna životna priča o devojci koja je imala SVET u šaci, svi tvrde da je ON kriv za sve!

Vesti 14.09.2022 20:30 1

Njeni fanovi nikada neće prežaliti njen prerani odlazak

Ejmi Vajnhaus bi danas napunila 39 godina: Tužna životna priča o devojci koja je imala SVET u šaci, svi tvrde da je ON kriv za sve!

Printscreen/Youtube

Ejmi Vajnhaus, jedna od najvećih svetskih zvezda, danas bi napunila 39 godina da nije tragično preminula 2011. godine u 27. godini.

Bila je britanska pjevačica i tekstopisac poznata po svojim jakim vokalima i muzičkim sposobnostima. Ona je ostavljala utisak gde god bi se pojavila zbog njenog specifičnog stila oblačenja. Retro stil koji je prilagodila tadašnjim trendovima bili su pun pogodak za njenu autentičnost. 

Debelo izvučen ajlajner je bio skoro pa obavezan u svakoj kombinaciji a kosa je bila stalno natapirana. Sve to je često završavala sa dodatkom cveta ili nekom maramom u kosi. 

Mnogi dizajneri su tvrdeli za nju da je ona nepresušan izvor inspiracije, te je često imala punu podršku i pohvalu od njih. 

Sa 17 godina upoznala je muzičara Blejka Fildera Sivila i mnogi smatraju da je to bio početak njenog kraja. U početku se nisu slagali, međutim kasnije su započeli romansu.  Pevačicina porodica nije podržava njenu vezu, a Ejmi se 18. maja 2007. godine udala za Blejka u Majamiju.

Kako se navodi, njih dvoje su na početku od narkotika konzumirali samo travu ali je priča otišla skoz u drugom pravcu. 

- Napravio sam najveću grešku u životu što sam uzimao heroin pred njom. Upoznao sam ju s heroinom, krekom i samopovređivanjem. Osećam se i više nego kriv - rekao je Blejk 2008.

Bila je to burna i jedna toksična veza puna svađa, pogubna po Ejmi. 

U junu 2007. pevačica je šokirala tokom intervjua kada je pokazala reči "Volim Blejka" ("I love Blakea") na stomaku koje je urezala oštrim delom ogledala. Dva meseca kasnije Ejmi je završila na ispumpavanju želuca nakon što je preterala s koktelom droga sastavljenim od heroina, ketamina, kokaina i ekstazija, a ubrzo se i razvela. 

Njena borba sa zavisnošću od alkohola, a njena evropska turneja otkazana je nakon fijaska u Beogradu. Naime, bacila je svoj mikrofon na pod i otišla s pozornice. Mesec dana kasnije pevačicu je njen telohranitelj Endru Morison našao mrtvu u njenoj spavaćoj sobi. Obdukcija je pokazala da je pevačica umrla od trovanja alkoholom.

 

Odbijala je bilo kakvu pomoć jer je verovala da će to da utiče na njenu kreativnost. Često je bila depresivna i slomljena, a mnogi krive i njenog oca što joj nije dozvolio da se povuče iz javnosti i da sebi vremena za oporavak. 

- Šta me zasmejava? Ništa. Kada sam pijana, sve mi je smešno. Kada sam trezna, jednostavno kažem, odj***! Ostavite me na miru - rekla je Ejmi jednom prilikom. 2005. godine, Ejmi je stigla do odvikavanja od droge.

- Mislili smo da je najgore iza nas, ali bilo je tu nešto na šta nismo obratili pažnju- ispričala je njena mama Dženis. Prijatelji kažu da se Ejmi sa droge "prebacila" na alkohol jer nije mogla da se nosi sa svojim traumama i problemima. 

 

Komentari (1)
Loading
Djuka
14.09.2022 21:51

And I keep my head high and my tears dry without my guy..